Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Tím MX Slovakia sa zúčastnil MM ČR juniorov v Přerove

Thursday, 09. 05. 2013 - 12:08, Martin Trenkler   

Tím MX Slovakia sa zúčastnil MM ČR juniorov v Přerove

V stredu 8. mája sa v Přerove uskutočnilo druhé podujatie Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky juniorov v motokrose a na mieste ani tentoraz nechýbal tím MX Slovakia. Hoci si tentoraz trojica jazdcov užila aj smolné momenty, nakoniec si domov priviezli veľmi dobré umiestnenia.

V triede MX 125 sa v kvalifikácii darilo Richardovi Šikyňovi, ktorý sa do pretekov vydal zo štvrtého miesta. V úvode prvej jazdy však spadol a po stíhacej jazde nakoniec obsadil deviate miesto. Rovnako v úvode druhej jazdy spadol a z posledného miesta sa dokázal prebiť na desiate v cieli.

antalic2.jpg

V rovnakej triede štartoval aj Michal Novocký, ktorý jazdí v slovenskom šampionáte rovnako za tím MX Slovakia, ale v Českej republike reprezentuje tím MoToman. Svoje nesporné kvality Michal premenil na dve tretie miesta a na rovnakej priečke sa umiestnil aj celkovo.

Svoje kvality preukázali aj dvaja mladší pretekári tímu MX Slovakia, Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút v triede MX 80. Vynikajúci štart na prvej pozícii sa podaril práve Kohútovi, ktorý v cieli obsadil štvrté miesto a v druhej skončil po páde siedmy. Antaličovi pre zmenu nevyšla prvá jazda, keď sa po štarte vyhýbal kolízii a po stíhacej jazde bol v cieli siedmy. Všetko si vynahradil v jazde druhej, v ktorej skončil na výbornom druhom mieste.

sikyna-2.jpg

Richard Šikyňa, MX 125, 9. miesto (9. + 10.):
„Do prvej jazdy som odštartoval deviaty, ale v druhom kole som príliš pritlačil páčku prednej brzdy a bol z toho pád. Pokračoval som z 19. pozície a po stíhacej jazde to v cieli bolo aspoň deviate miesto. V druhej jazde mi nevyšiel štart a pád už v prvom kole ma odsunul na koniec štartového poľa. Po naháňačke z posledného miesta som nakoniec skončil desiaty. Veľmi ma to mrzí, po štvrtom mieste v kvalifikácii som bol presvedčený, že budem v pohode v prvej päťke a nebyť tých pádov, tak by to určite vyšlo. Takže nabudúce..."

Jaroslav Antalič, MX 85, 3. miesto (7. + 2.):
„Nevyšla mi kvalifikácia, ôsme miesto nebolo to čo som očakával a ani sa mi nepodaril štart do prvej jazdy. V prvej zákrute ma ešte spomalila kolízia súperov a pri sťahovaní tejto straty som sa nevyhol pádu. Nakoniec z toho bolo siedme miesto. V druhej jazde mi vyšiel štart oveľa lepšie, postúpil som na druhé miesto a to sa mi podarilo udržal až do cieľa. Celkovo som teda s dneškom samozrejme spokojný."

Tomáš Kohút, MX 85, 5. miesto (4. + 7.)
„Štart prvej jazdy mi vyšiel výborne a získal som holeshot, no potom som postupne klesol na štvrté miesto. V druhej jazde štart nebol až taký dobrý, navyše som sa zaplietol do pádu s ďalšími súpermi. Po stíhačke z posledného miesta mi podarilo prejsť cieľom na siedmej pozícii. Je mi to ľúto, určite som dnes očakával viac..."

antalic1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri