Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Testy WTCC na Monze

Thursday, 16. 03. 2017 - 09:52, Ľuboš Kašický   

Testy WTCC na Monze

Citroën C-Elysée stále najrýchlejším autom MS cestovných vozidiel. Vo farbách Volva jazdí Yvan Muller, ktorý vlani ohlásil koniec kariéry.

Nová sezóna MS cestovných vozidiel (WTCC) sa začína v Maroku 9.apríla. Je teda najvyšší čas na predsezónne testy. „Cesťáky" sa tento týždeň stretávajú na Monze neďaleko Milána.

cw7.jpg

V úvodných dvoch dňoch vyjazdil najlepšie časy Rob Huff na C-Elysée, ktorý nasadzuje tím Munnich Motorsport. Napriek odchodu továrenského tímu Citroën z WTCC sa však aj tento rok objavia na štarte minimálne štyri autá C-Elysée. Vedľa Huffa budú totiž s polotovárenskou podporov nasadzovať citroëny aj v tíme Sebastiena Loeba, ktorý angažoval Bennaniho, Chiltona a Filippiho.

w1.jpg

Zaujímavosťou je, že sa na Monze objavuje v kokpite Volva legenda WTCC, Francúz Yvan Muller, ktorý po odchode z tímu Citroën ohlásil, že v MS končí. Yvan pracuje na svojom vlastnom tíme, ktorý má štartovať vo vytrvalostných kategóriách. S Volvom sa Francúz dohodol, že im pomôže vo vývoji auta počas testov.

v2.jpg

Ako som už písal, sezóna začína víkendom 9.apríla, no treba dodať aj smutnú správu pre Slovákov, že SlovakiaRing z kalendára WTCC vypadol. Najbližšie sa bude jazdiť na Hungaroringu 14.mája 2017. A dodajme, že WTCC urobilo aj niekoľko malých zmien v pravidlách. Hlavné preteky sa budú jazdiť o dve kolá dlhšie a budú aj lepšie bodované, ako úvodné preteky. A čo je prekvapivé, tak sa zavádza „Joker lap" po vzore WRX. Ako to chcú realizovať vo WTCC sa nechajme prekvapiť. Na zabehaných okruhoch si to neviem dosť dobre predstaviť.

w3.jpg

cw1.jpg

ch1.jpg

cw8.jpg

v1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri