Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Tento víkend začína GT1 a GT3 šampionát

Sunday, 08. 04. 2012 - 23:42, T. Szabosi   

Tento víkend začína GT1 a GT3 šampionát

Zimná prestávka bola dlhá, no už tento víkend sa v súbojoch stretnú tímy a piloti sérií FIA GT1 World Championship a FIA GT3 European Championship.

Víkendový program vo francúzkom Nogare je posunutý kôli sviatkom a tak sa prvé ostré súboje odohrajú dnes a zajtra. V prípade GT3 série sú na programe prvé preteky v nedeľu o 16.35 hod. Naopak pri sérii GT1 si dnes môžete pozrieť kvalifikačné preteky o 14.15 hod a zajtra (pondelok) hlavné preteky v rovnakom čase.

 c11-lambo-gt3-nogaro.jpg

Čo sa v oboch šampionátoch zmenilo? FIA GT3 šampionát je rovnako pestro obsadený množstvom značiek a tímov tak ako tomu bolo doteraz. Vo Francúzku sa predstavia autá Ferrari 458 Italia, Mercedes Benz SLS AMG GT3, Aston Martin DBRS9, Lamborghini Gallardo LP600, Audi R8 LMS v ôsmych tímoch. Medzi stálice a asi najžiadanejšie tímy určite patria Heico Gravity Charouz Team z Čiech, či AF Corse z Talianska. V GT3 sa aj tento rok predstavia naši piloti. V nemeckom tíme Rhino´s Leipert Motorsport, na aute Lamborghini, to bude Filip Sládečka.

 c3-ferrari-nogaro.jpg

Vo FIA GT1 šampionáte sa pred prvým podujatím sezóny 2012 udialo mnoho zmien. Podľa predstáv promotéra série SRO a jej šéfa Stéphane Ratela sa do svetovej série FIA GT1 podarilo pritiahnúť krásky od deviatich výrobcov. Ferrari 458 Italia GT3, McLaren GT MP4-12C GT3, Aston Martin DBRS9, Porsche 911 GT3 R, Ford GT, BMW E89 Z4, Lamborghini Gallardo LP 600, Audi R8 LMS a Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Každú značku bude reprezentovať jeden tím a ani tento rok nebudú chýbať piloti z bývalého Česko-Slovenska. V aute tímu AF Corse, na aute Ferrari 458 Italia GT3, sa predstaví Filip Salaquarda a v tíme Reiter Engineering, na aute Lamborghini Gallardo LP 600, to bude Tomáš Enge.

 filip1.jpg

Šampionáty majú aj tento rok potenciál skvelej zábavy a tak sa máme určite na čo tešiť. Pre nás je určite najväčším lákadlom 8. až 10. jún, kedy sa svetová séria FIA GT1 World Championship predstaví aj na Slovensku. Po úspechu európskej GT3 série na Slovakiaringu v minulej sezóne, ju tento rok vystrieda jej svetová a možno aj známejšia verzia.

Stanislav Škrátek



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri