Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Teemu Suninen, budúca hviezda WRC?

Thursday, 19. 02. 2015 - 11:17, Katarína Ďurecová   

Teemu Suninen, budúca hviezda WRC?

Mladý fínsky jazdec Teemu Suninen má za sebou len jednu celú sezónu vo fínskom šampionáte, ale i za tak krátky čas ukázal svoj talent a je považovaný za obrovský prísľub do budúcnosti. Tento fakt dokazuje i to, že si ho pod svoje krídla zobral manažér tých najlepších fínskych jazdcov WRC minulosti i súčasnosti Timo Joukhi. Ten sa počas svojej kariéry stará, či staral o Juhu Kankkunena, Tommiho Mäkinena, Harriho Rovanperu, Toniho Gardemeistra, Mikka Hirvonena, či Jariho-Mattiho Latvalu.

Čo sa týka medzinárodnej scény, tak Suninena sme zatiaľ videli iba na domácej Rally Finland, kde za volantom Citroenu DS3 R3T štartoval v rámci kategórie WRC3, v ktorej nakoniec zvíťazil a skončil 17-ty celkovo. Tento rok má Suninen v pláne štartovať JWRC, kde sa predstaví taktiež za volantom DS3 R3T, budúci rok by malo byť v pláne WRC2. Navigovať mladého Fína bude jeho krajan Mikko Markkula, ktorý naposledy navigoval Andreasa Mikkelsena a predtým dlhé roky Juha Hänninena.

Facebook Teemu Suninen Racing - https://www.facebook.com/motorsportsuninen;

Meno Teemu Suninena je spájané i s Toyotou Motorsport, kde je zatiaľ podpísaný iba Eric Camilli, čo znamená, že minimálne jedno ďalšie sedadlo je stále voľné. K danému miestu by mal Suninenovi okrem jeho talentu dopomôcť práve Timo Joukhi.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri