Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Ťažký víkend pre Peťa Bednara a Marka Štempela

Wednesday, 18. 08. 2021 - 14:12, Public relations   

Ťažký víkend pre Peťa Bednara a Marka Štempela

Na Rally Vranov nechýbal ani známy jazdec z podujatí ako minirally a kopcov Peter Bednar štartujúci s Mitsubushi Colt. Tento víkend pre Peťa s jeho spolujazdcom,  ktorý mal premiéru v Rally aute Marko Štempel, znamenal veľa.  Posádka sa ako každá jedna tešila a zároveň zažívala stres pred Rally Vranov. Prvé problémy začali hneď v piatok po technickom preberaní, nakoľko začal tiecť prevodový olej. Mechanici to „zbúchali” pred rampou a po rampe opäť prišli ďalšie komplikácie, ktoré bolo potrebné odstrániť. Prevodový olej už netiekol, no objavil sa problém s poloosov, ktorá potrebovala výmenu. 

Bohuslav Štrauch;dsc-1247-1.jpg

 ,,Nevedeli sme si dať rady, vymýšľali sme, a vtedy to prišlo… Sám Boh nám poslal pod náš stan Tomáša Ondreja „Srnku”, aj vďaka ktorému sa auto dalo do poriadku, a tak sme mohli odštartovať náročnú Rally Vranov. Obával som sa, či auto vydrží a či sa spolujazdec nebude strácať, nakoľko táto Rally bola jeho prvou ostrou. V sobotu auto vydržalo na rýchlych či rozbitých rýchlostných skúškach. Spolujazdec sa miestami strácal, a tak som miestami išiel po „pamäti”. Bolo pár miest, kde sme mali aj krízové situácie, ktoré sme však ustáli. Veľmi pekne ďakujem môjmu spolujazdcovi Markovi, bez ktorého by to nešlo. Nemôžem zabudnúť ani na Jaroslava Boldiša, ktorý nám poladil auto, aby sme sa mohli dostať na bedňu. Aj napriek 10 sekundovej penalizácii sa zadarilo a domov si nesieme 2.miesto z triedy“ hovorí jazdec Peter.

Tibor Szabosi;asr68895-2.jpg

Keďže auto vydržalo, Peter s Markom sa na druhý deň rozhodli absolvovať ďalší pretek v rámci slalomu v Slanci. Pre tento krát sa rozhodli, že Marko si to pôjde vyskúšať za volant, a tak absolvuje tento pretek ako dabler po Peťovi. 

Tibor Szabosi;asr61035-4.jpg

„Absolvoval som prvú tréningovú jazdu. Bola to rýchla trať. Štart do druhej už ostrej jazdy, znamenal pre mňa to, že musím skúsiť zrýchľovať, no podľa mojich predstáv to nevyšlo. Hneď v prvej ostrej jazde som vyletel pod cestu, a tak preteky pre mňa skončili. Naše auto mali pôvodne vytiahnuť až po preteku, no nakoniec sme požiadali, aby sa vytiahlo hneď po prvej ostrej jazde. Autu takmer nič nebolo, až na poškodené rameno, ktoré sme stihli do ďalšej jazdy pre Peťa vymeniť . Rameno sa vymenilo, geometria sa podľa oka nastavila, a tak Peter štartoval v posledných dvoch ostrých jazdách”, hovorí spolujazdec Marko

Tibor Szabosi;asr69890-2.jpg

Peter si z IV. Klivent Race Slanec odnáša prvé miesto v triede. Týmto sa chceme poďakovať všetkým, ktorí ste tejto posádke počas celého víkendu držali palce, a taktiež aj Ucho Motorsport, Jarovi Boldišovi a nesmieme zabudnúť na mechanikov, Tomáša Ondreja, bez ktorých by sme to možno v piatok zabalili a boli na ceste domov.

Martin Bergel

Tibor Szabosi;asr61044-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri