Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Talentovaný Kiaba späť na pretekárskej dráhe

Monday, 15. 04. 2024 - 09:08, Public relations   

Talentovaný Kiaba späť na pretekárskej dráhe

Automobilový pretekár Anton Kiaba (38) sa po dlhej odmlke vracia späť za pretekársky volant. Už tento víkend (19.-21.4.) sa postaví na štart vytrvalostných pretekov na slávnom okruhu Spa-Francorchamps.

Preteky Hankook 12h Spa-Francorchamps budú úvodným podujatím štvordielneho vytrvalostného seriálu Hankook. Ten aj vďaka špičkovým vozidlám rôznych kategórií láka na okruhy množstvo divákov. Štartuje sa na slávnom belgickom okruhu pri meste Spa - dejisku veľkej ceny F1.

8ee1b580-3421-bf09-559b-36f2a1534266.jpg

Anton Kiaba z Novák osedlá Lamborghini Huracán GT3 evo tímu ARC Bratislava. Za volantom sa bude striedať so známymi menami slovenského motoršportu ako je principál tímu Miro Konôpka, Zdeno Mikuláško a do štvorice aj guatemalský pretekár Mateo Llarena jazdiaci pod talianskou vlajkou.

da4d93b0-cb67-6642-16c3-9c1fcaaa2d74.jpg

Kiaba sa v minulosti ukázal ako veľmi rýchly pretekár s prirodzeným talentom, rešpektovaný našou pretekárskou špičkou. Pamätné sú napríklad jeho víťazné súboje za volantom “rakety” DTM na Slovakia Ringu, ale aj vo vozidlách GT3. Kvôli pracovnej vyťaženosti a rodine sa stiahol z okruhov, no plánuje väčší návrat.

co8c0212.jpg

Anton Kiaba: “Nesmierne sa teším na túto veľkú príležitosť, ktorú mi dal legendárny tím ARC Bratislava. Nedávno som s nimi absolvoval test na Slovakia Ringu. Napriek dlhšej odmlke som sa už v tretej zákrute cítil za volantom ako doma. Zároveň mám ďalšie pretekárske plány, o ktorých budem včas informovať aj prostredníctvom sociálnych sietí. Úprimne, rád som sa nechal presvedčiť na návrat aj vďaka Mirovi Konôpkovi a Štofimu Rosinovi. V Spa som nikdy nepretekal, no verím, že sa s okruhom skamarátime rýchlo. Už sa neviem dočkať.”

12091365-18fb-8f96-32fc-92d6032672d1.jpg

Hankook 12h Spa-Francorchamps štartuje v piatok 19.4. testami a voľným tréningom, ako aj trojdielnou kvalifikáciou. V sobotu potom štartuje prvá časť pretekov, vypísaná na päť hodín. Preteky dokončia druhou samostatnou časťou v nedeľu, ktorá potrvá ostávajúcich sedem hodín.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri