Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ťahače FIA ETRC začali svoju napínavú sezónu

Wednesday, 17. 05. 2017 - 20:25, Public relations   

Ťahače FIA ETRC začali svoju napínavú sezónu

Uplynulý víkend zažili naši rakúski susedia na okruhu Red Bull Ring úvodné podujatie sezóny FIA ETRC - Majstrovstvá Európy ťahačov na okruhu. Napínavých štvoro pretekov sa predstaví aj u nás po prvýkrát v histórii, 14.-16. júla.

Aktuálny Majster Európy Nemec Jochen Hahn pokračoval v úspechoch predošlej sezóny aj nedávno v Rakúsku, keď vyhral dvoje pretekov a na ďalších skončil tesne druhý. Pred podujatím v talianskom Misane vedie v šampionáte pred jedinou ženou v poli - Nemkou Steffi Halm o 11 bodov.

csm-34268806120-a4aa951f39-o-afb8907ed9.jpg

Úvodné preteky z celkových štyroch ten víkend vyhral s novým strojom IVECO obhajca titulu Hahn, ktorý tak premenil pole position v jasné víťazstvo, pred druhou Steffi Halm. Urputné boje o tretie miesto napokon dopadli najlepšie pre celkovo tretieho Gerda Körbera.

Portugalský pretekár Jose Rodrigues vyhral druhé víkendové preteky po štarte z druhého miesta, keď sa šikovne dostal do vedenia už v prvej zákrute. Obľúbený maďarský pretekár Norbert Kiss skončil druhý.

csm-34520272511-9aaa66a1fe-o-2338ee25b7.jpg

Tretie preteky víkendu vyhrala po neuveriteľne napínavom súboji Nemka Steffi Halm pred Jochenom Hahnom, ktorý jej doslova dýchal na chrbát počas celých pretekov na 20 kôl. Halm predtým získala pole position v druhej Super Pole kvalifikácii víkendu.
V záverečných pretekoch sa Hahn dostal do vedenia v štýle "kde sa dvaja bijú, tretí víťazí"... Po kontakte Saschu Lenz s Adamom Lackom v 14. kole aktuálny európsky šampión využil svoju šancu a získal svoje druhé víkendové víťazstvo.

csm-34650960325-0a95903d2b-o-54074229c1.jpg

Všetky preteky sa ten víkend niesli v znamení napínavých súbojov a charakter nášho okruhu sľubuje rovnako zaujímavé podujatie, a to 14. až 16. júla. Ešte predtým si u nás diváci vychutnajú premiéru FIM EWC - Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov, ktoré sú na programe ako 8 h of SLOVAKIA RING v sobotu 24. júna.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri