Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Svetový pohár WTCR a Maťo Homola už tento víkend v Portugalsku

Friday, 22. 06. 2018 - 10:18, Public relations   

Svetový pohár WTCR a Maťo Homola už tento víkend v Portugalsku

Po mesačnej pauze nás opäť čaká víkend plný výborného pretekania - svetový pohár cestovných vozidiel WTCR sa presúva na svoju predposlednú zastávku v Európe do Portugalska. Nádherné mesto situované v kopcovitom teréne bude dejiskom už piateho pretekárskeho víkendu tohto prestížneho seriálu.

Marek Marczak;081a0722.jpg

Maťo Homola, mladý slovenský automobilový pretekár sa predstaví už tradične pod krídlami belgického pretekárskeho tímu DG Sport Competition za volantom Peugeotu 308 TCR. Počas prestávky sa podarilo auto podrobne rozobrať a preskúmať. Maťove pocity, že všetko nebolo na 100% počas posledných pretekov v Zandvoorte sa potvrdili. "Mechanici našli tri miesta, ktoré neboli tak ako majú byť. Predná nápravnica, tlmiče a diferenciál vykazovali určité znaky neštandardného opotrebovania, ktoré vplývali na správanie auta," hovorí pred pretekmi Maťo Homola a dodáva: "Som presvedčený, že sme pripravení... Je to náročný okruh, ale výzvy mám rád!"

Marek Marczak;dsc-6017-3.jpg

Príprava na náročný pretekársky víkend nie je len o technickom stave vozidla, ale aj o naštudovaní trate. Vrámci tréningu navštívil Maťo aj centrálu Peugeot Sport a Citroen Racing, kde mal možnosť jazdenia na plne profesionálnom simulátore s traťou Vila Real, ktorá štandardne pre počítačové simulátory a hry neexistuje.

Marek Marczak;1j7a1330.jpg

"Túto trať som si poctivo najazdil nielen na simulátore, ale nekonečné hodiny som venoval aj sledovaniu onboard videí. Je fakt náročná, vďaka veľkým prevýšeniam a dlhým stúpaniam je tu každý výjazd nesmierne dôležitý. Včera som si ju prešiel po prvýkrát peši a môžem povedať jedno - neskutočne sa teším!", uzavrel Maťo Homola tesne pred pretekmi..

Voľné tréningy, prvú kvalifikáciu a prvé preteky budete môcť sledovať naživo na facebookovej stránke FIA WTCR. Druhá kvalifikácia a zvyšné preteky budú vysielané na stanici Eurosport.

new-homola.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri