Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Švédska rally sa pôjde aj v Nórsku

Friday, 03. 09. 2010 - 13:59, Katarína Ďurecová   

Švédska rally sa pôjde aj v Nórsku

Organizátori švédskej a nórskej rally spolu vždy spolupracovali a po tom, ako sa Nórsku nepodarilo zabezpečiť si miesto v kalendári pre rok 2011, organizátori švéskej rally prišli s myšlienkou usporiadať celú jednu etapu v susednom Nórsku, konkrétne v lesoch v okolí mesta Kongsvinger s tým, že vzhľadom na to, že Nórsko nie je členom Európskej únie a tým pádom by tímom mohlo pôsobiť problémy prechádzanie hraníc, tak servis by sa nachádzal na švédskom území.

Jeden z organizátorov švédskej rally Bertin Clarin sa ohľadne tohto nápadu vyjadril: „Je to niečo, o čom sme premýšľali už dlhší čas. Cesty v okolí Kongsvingeru sú veľmi pekné a samozrejme, znamená to pre nás, že tento podnik bude otvorený aj oveľa viac divákom zo susedného Nórska. Nanešťastie, teraz už nórska rally neexistuje, takže to budeme všetko musieť zariadiť my, ale bude to stáť za to."

Lukáš Hynek;a50e3923.jpg

Okrem prvej nórskej etapy by švédska rally mala ostať bez zmien. Sobotná a nedeľná etapa by sa obe mali odohrávať v okolí Karlstadu, konkrétne pri meste Hagfors, tak ako je dobrým zvykom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri