Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Švecovci s Kesko Racing Teamom na Rallysprint Vranov

Wednesday, 09. 08. 2017 - 10:04, Public relations   

Švecovci s Kesko Racing Teamom na Rallysprint Vranov

Slovenský rally šampionát po júlovej Rally Lubeník čakala sedemtýždňová pauza. Niektoré posádky volili dovolenku, iné účinkovanie na niektorých súťažiach v zahraničí. Kesko Racing Team zvolil augustový Rallysprint Vranov.

Tibor Szabosi;asf-1071-1.jpg

Na štarte tejto súťaže sa predstaví spomedzi trojice súťažných posádok rožňavského Kesko Racing Teamu iba jedna. Za volantom Hondy Civic TypeR sa predstaví Kamil Švec, no po jeho boku nebude sedieť brat Erik, ale v tomto prípade otec Dušan, rovnako bývalý spolujazdec. Kamila s Erikom v Lubeníku sklamala prevodovka, kvôli ktorej museli po štvrtom teste zo súťaže odstúpiť. Nová prevodovka je už v Honde Civic TypeR namontovaná, predposledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 sa rovnako rýchle blíži a funkčnosť auta treba odskúšať. Nikde inde to nie je jednoduchšie ako na niektorej z oficiálnych súťaží. Ostré tempo totiž posádky vedia docieliť aj na teste, súťaž s časom je však predsa len niečo iné. A tak padla voľba na augustový Rallysprint Vranov 2017.

Tibor Szabosi;c30i8894-4.jpg

„Najskôr sme mysleli, že urobíme iba krátky test, ale potom sme sa dopočuli o Rallysprinte vo Vranove, čo nás zaujalo. Presne toto sme na otestovanie auta potrebovali. Zároveň sa aj trochu rozjazdím pred Trebišovom. Som rád, že budem mať možnosť v aute zviezť môjho otca, ktorý nás oboch o rally veľmi veľa naučil. Bodaj by aj nie, veď v minulosti rovnako navigoval niekoľkých jazdcov. Teraz nám pomáha ako mechanik, čiže Vranov bude od nás tak trochu darček preňho. Ďalšou výhodou tejto súťaže je aj fakt, že ak by sa na aute niečo pokazilo, čo sa dúfam nestane, stále nám ostávajú tri týždne do štartu predposledného kola slovenského šampionátu. Som rád, že nám Kesko Racing Team tento štart povolil, za čo sme vďační," vysvetlil Kamil Švec.

Martin Paľov;ik8a9557.jpg

Osem rýchlostných skúšok, takmer štyridsať ostrých kilometrov, ale aj domáca pohoda, akú vo Vranove poznáme už z minulosti. Toto všetko na posádku Kesko Racing Teamu čaká už počas nadchádzajúcej soboty vo Vranove. Štart súťaže je plánovaný na 8:00 a cieľ približne na 17:00 hodinu.

Kesko Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri