Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Suverénny Lukyanuk. Grzyb desiaty

Friday, 05. 05. 2017 - 22:12, Ľuboš Kašický   

Suverénny Lukyanuk. Grzyb desiaty

Po sklamaní na azorských ostrovoch sa do toho dnes Lukyanuk oprel a vyhral všetky eresky 1.etapy druhej súťaže ERC sezóny na Kanárskych ostrovoch.


Prvá etapa dnes bola jasnou záležitosťou ruskej posádky Alexej Lukyanuk a Alexej Arnautov, ktorí nikomu nedali najmenšiu šancu a suverénne vyhrali všetkých šesť meraných úsekov. Lukyanuk ukázal obrovskú odvahu, lebo v náročných podmienkach šiel do toho naplno a nebál sa ani riskovať. Jeho najväčší rival, Kajto Kajetanowicz už tak divoko do toho nešiel a skončil dnes až na treťom mieste. „Tento deň bol hotové nešťastie. Pršalo, bola hmla a auto zle držalo na ceste. Napriek tomu sme si to užívali. Veľa sme sa naučili a som spokojný s výsledkom," nesťažoval sa úradujúci majster Európy.

kan06.jpg

Aj keď nám sa to nezdá, tak Lukyanuk tvrdí, že ani on nešiel naplno. „Netlačili sme na to. Auto je výborné a zvolili sme správne pneumatiky, takže som veľmi spokojný," tvrdil Rus. ten len na chvíľu opustil priebežné vedenie v prvej etape, keď po RS2 dostal desaťsekundovú penalizáciu za predčasný štart. No ani ta ho nezastavila a v cieli etapy vedie prakticky o pol minúty pred víťazom z Portugalska, Brunom Magalhaesom a tretím Kajetanowiczom.

kan01.jpg

Na Kanároch máme tentoraz aj my svoje zastúpenie v posádke tímu Rufa Sport Ľuba Klemana. Poľská posádka Grzyb so Zawadom sa pohybujú v poradí okolo desiateho miesta (10.miesto aj po 1.etape) a Grzegorz po dobrom štarte chytil na trojke silný dážď a hmlu. Na piatich kilometroch stratil asi dvadsať sekúnd a na tvrdých gumách sa mu v druhej sekcii dosť šmýkalo. „Šmýkalo sa, ale išiel som, ako sa dalo. Som spokojný," zhodnotil etapu typicky po svojom Grzyb.

kan04.jpg

V náročných podmienkach prvej etapy je najlepšou českou posádkou dvojica Tlušťák a Vybíral na Fabii R5, ktorá figuruje na dvadsiatom mieste. Brož s Tešínským sú na svojom Peugeote 208 R2 na 47.mieste a v rámci triedy sú na 18.mieste. Jan Černý dnes havaroval na RS4, no posádka je v poriadku. Či budú zajtra štartovať však nevieme.

kan03.jpg

Zajtra 41.Rally na kanárskych ostrovoch pokračuje druhou etapou a víťazov by sme mali poznať niekedy podvečer. Autosportfoto.sk bude samozrejme pri tom.

kan07-res-leg1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri