Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Superšporty a superšportovci z ADAC na Slovakia Ringu!

Sunday, 03. 08. 2014 - 10:41, Martin Trenkler   

Superšporty a superšportovci z ADAC na Slovakia Ringu!

Najprestížnejší nemecký seriál kapotovaných vozidiel najvyššej triedy GT3 - ADAC GT Masters, prichádza už budúci víkend na okruh Slovakia Ring. Spolu s ním sa slovenskému publiku ukážu tie najúžasnejšie „gétéčka," formuly, sprievodné preteky, ale aj absolútny víťaz tohtoročných 24 h Nürburgring a 24 h Spa-Francorchamps...

Tohtoročný kalendár ADAC GT Masters predstavuje 8 pretekov prevažne na nemeckých okruhoch, no tiež so zastávkami v Holandsku, Rakúsku a na Slovensku. Práve Slovakia Ring odštartuje druhú polovicu sezóny tohto mimoriadne populárneho seriálu vozidiel GT3.

Martin Trenkler;mg-1895.jpg

Aktuálne vedúci muž ADAC GT Masters - René Rast z Nemecka, príde na Slovakia Ring ako jedna z najžiarivejších hviezd svetového motoršportu. Len nedávno vyhral dramatické a haváriami nabité 24-hodinové preteky na slávnom belgickom okruhu Spa-Francorchamps. Po nekonečnej a mimoriadne náročnej odysei prešiel cieľom len so 7-sekundovým náskokom pred druhým vozidlom! Pre Rasta je to však už druhé veľké víťazstvo tento rok, po tom čo v júni vyhral prestížne 24-hodinové preteky na Nürburgringu. Navyše pri svojom vôbec prvom štarte v 24 h Le Mans bol v prototype LMP2 na 4. mieste. 27-ročný Rast má na konte aj tri majstrovské tituly z prestížneho Porsche Supercupu (pri pretekoch F1). Slovenské publikum ho tiež zažilo minulý rok ako víťaza triedy PRO na hlavných pretekoch FIA GT Series u nás. Za volantom sa bude striedať s kométou na GT nebi, len 17-ročným fenoménom Kelvinom van der Lindem z Juhoafrickej republiky.

Pre ADAC GT Masters je Rastovo víťazstvo v Spa-Francorchamps výnimočné aj preto, že tu minulý rok vyhrala ďalšia posádka z tohto nemeckého seriálu - Maximilian Buhk a Maximilian Götz. Obaja sú štvrtí v priebežnom poradí ADAC GT Masters 2014.

Martin Trenkler;mg-2096.jpg

V seriáli sa tento rok predviedli aj bývalí jazdci F1 ako Markus Winkelhock (Spyker F1), Heinz-Harald Frentzen (Sauber, Williams, Jordan) a Jaime Alguersuari (Toro Rosso). Jednu účasť na konte má aj aktuálny svetový rely šampión a najväčšia hviezda WRC (nástupca Sébastiena Loeba) - Sébastien Ogier. Čierny Chevrolet Camaro pre zmenu sedlá najúspešnejší český pretekár Tomáš Enge s nemeckým aristokratom Albertom Prinz von Thurn und Taxisom.

Spolu s nimi sa vo formulovom ADAC Formel Masters ukážu budúce hviezdy Formuly 1. ADAC GT Masters: to je minimálne dvadsiatka prémiových superáut, ktoré skúsené ucho rozpozná už podľa zvuku. V ostrých súbojoch potešia aj oko slovenského diváka, 8.-10. augusta na okruhu Slovakia Ring.

Martin Trenkler;mg-2239.jpg

Martin Trenkler;mg-1742.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri