Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Suchý Vettel zlepšil rekord okruhu. Na vode najrýchlejšie splavoval Hamilton

Friday, 06. 10. 2017 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Suchý Vettel zlepšil rekord okruhu. Na vode najrýchlejšie splavoval Hamilton

Úvodné merané tréningy na GP Japonska preskúšali tímy v rozličných podmienkach. V nedeľu by sa však počasie malo umúdriť.


Už prvý voľný tréning začínal pod hrozbou, že bude pršať. Tímy sa preto snažili využiť čo najrýchlejšie suchú trať a získať cenné informácie o autách a nastavení. Snáď sa im to podarilo, pretože približne po hodine havaroval Carlos Sainz (pilot je v poriadku) a tréning bol na asi desať minút prerušený. V závere začalo najprv slabo, no postupne silno, pršať a aktivity na trati utíchli.

rb03-9.jpg

Keď sa pozrieme na časy dosiahnuté za hodinu prevádzky počas suchého prvého tréningu, tak zistíme, že najrýchlejší čas Seba Vettela je hneď o 1,5 sekundy rýchlejší, ako vlaňajšia pole position Nica Rosberga a dokonca aj o pol sekundy lepší, ako doterajší rekord okruhu Felipe Massu z roku 2006. Pod Massov čas sa dostali dnes aj druhý Hamilton a tretí Ricciardo, čo naznačuje, že aj preteky (ak budú suché) budú rekordne rýchle.

fe02-18.jpg

Horšie to však bolo v druhom voľnom tréningu. Prakticky celý čas pršalo a po niekoľkých inštalačných kolách viacerých pilotov nakoniec merané kolo odvážne vykrúžili iba obaja piloti tímov Williams a Force India, ku ktorým sa pridal najlepším časom vodník Hamilton. Po zvyšok tréningu sa v depe stavali papierové lodičky a podobné „blbosti", ktoré piloti demonštratívne splavovali po prúde vody tečúcom cez pit lane.

me02-12.jpg

A ako to vyzerá s predpoveďami na zvyšok víkendu? Zajtra to tiež nevyzerá rúžovo. Malo by pršať, aj keď sa trochu oteplí. V nedeľu už by však malo byť sucho a dokonca sa očakáva slnečných cca 25 stupňov. Tak uvidíme, či predpovede vydržia. My však nesmieme zabudnúť, že zajtrajšia kvalifikácia začína o ôsmej ráno a preteky v nedeľu dokonca už o siedmej. Dôležité je teda nezaspať.

fp1-res-7.jpg

fp2-res-8.jpg

rb01-10.jpg

str-fp1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri