Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Štyri posádky - štyri úspechy pre KM Racing Slovakia

Thursday, 19. 05. 2016 - 11:22, Public relations   

Štyri posádky - štyri úspechy pre KM Racing Slovakia

Slovenský tím KM Racing reprezentovali na uplynulej Rally Vyškov až štyri súťažné posádky z troch európskych krajín. Zvládnuť mali sedem rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke 72 kilometrov.

Zdeněk Weiser;img-4845-kopie.jpg

Bisaha - Šintal, Guryča - Vybíral, Kundlák - Rezková a Tabarelli - Spangaro. To je osem mien, ktoré tvorili štyri posádky tímu KM Racing Slovakia na minulovíkendovej Rally Vyškov. Súťaž sa uskutočnila počas príjemného teplého počasia v českom Vyškove a v jeho okolí a bola zaradená do českého rallysprintového šampionátu. Najúspešnejšou posádkou zo štvorice KM Racing sa stali Ondřej Bisaha - Lukáš Šintal, ktorým sa podarilo novú techniku vo forme Fordu Fiesta R5 skvele otestovať. Dvojica odštartovala opatrnejšie a držala sa okolo desiatej priečky, no v druhej polovici dňa sa jej podarilo zajazdiť aj dve štvrté miesta v absolútnom poradí. Po sčítaní časov si odniesli ôsme miesto. „Vzhľadom k tomu, že sme s autom nenatestovali prakticky nič, je tento výsledok pre nás veľkým prekvapením. Potešil nás aj dvakrát štvrtý čas absolútne v rýchlostných skúškach. Máme za sebou laboráciu s nastaveniami a s ručnou brzdou, ale inak to bola veľmi príjemná a pohodová súťaž. Pred nami je ešte dlhá a náročná cesta. Ďakujeme všetkým veľmi pekne za podporu, vážime si to. Vidíme sa v Českom Krumlove", zhrnul slovenský spolujazdec.

Zdeněk Weiser;img-5662-8.jpg

Skvelý výsledok zaznamenala slovensko-česká posádka Ján Kundlák - Michala Rezková, ktorá sa predstavila na Peugeote 208 R2. Mladá dvojica vyhrala prvú rýchlostnú skúšku a vďaka dostatočnému náskoku dokázala na prvom mieste vydržať až do konca dňa. V závere si napokon pripočítala ešte jedno víťazstvo v RS, ktoré jej zabezpečilo prvenstvo v triede 6 a 16. miesto v absolútnom poradí. „Do Vyškova sme vyrážali optimisticky naladení po nadmieru úspešnej Šumave. Tento rok je pre nás alfou omegou zbieranie skúseností a „hltanie" ostrých kilometrov, preto sa snažíme za každých okolností ísť s rozumom a hlavne si to užiť. Na vode sa mi jazdí dobre, takže ranné podmienky ma nevystrašili a podarilo sa nám už od začiatku chytiť tempo, ktoré sme sa snažili udržať do konca súťaže. Takéto vyrovnané závody som chcel vždy zažiť a moc si to užívam. Podaril sa nám krásny výsledok a chcem týmto poďakovať svojej navigátorke, že ma úspešne doviedla až na rampu a celému kolektívu za podporu a obetavú prácu počas celého víkendu", potešil sa Ján Kundlák.

Pavel Weiser;dus-4533.jpg

Len jedno miesto pred Kundlákom skončila posádka Daniele Tabarelli - Thomas Spangaro na Mitsubishi Lancer Evo IX. Taliani sa neznámej trate nezľakli a vybojovali si pre seba 15.miesto v absolútnom poradí a 2.miesto medzi zahraničnými posádkami. Trochu nižšie v poradí skončili tentokrát Tomáš Guryča s Ivom Vybíralom na Peugeote 208 R2 a to na 27.mieste.

Do cieľa dorazilo 83 posádok z vyše sto štartujúcich, čo hovorí aj o náročnosti tejto súťaže. Posádky KM Racing Slovakia odštartujú najbližšie na Rallye Český Krumlov, ktorá sa uskutoční už na konci tohto mesiaca.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri