Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Striebro a bronz pre Kukučku a KL Racing na Jahodnej

Wednesday, 25. 05. 2016 - 10:54, Public relations   

Striebro a bronz pre Kukučku a KL Racing na Jahodnej

Výborný výkon predviedol divákom v rámci tretieho kopcového víkendu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu jazdec KL Racing Teamu, Tomáš Kukučka.

 

Tibor Szabosi;c30i8179.jpg

Tomáš sa v rámci Moris Cupu Jahodná 2016, predstavil divákom na trati smerujúcej od košickej Alpinky ku lyžiarskemu stredisku Jahodná, v spolupráci s vozidlom Škoda Fabia R5, s ktorým ho fanúšikovia mali možnosť sledovať nielen v rámci Eger Rallye, ale aj na súťaži vo Vyškove.

Tibor Szabosi;c30i7337.jpg

„Som rád, že práve na Jahodnej môžem štartovať. Tunajšia trať je zmesou všetkého toho čo k poriadnemu testovaniu potrebujem. Úvod 4750 metrov dlhej trate je na širokej štvorprúdovej vozovke, kde, priznám sa je veľmi ťažké voliť ideálnu stopu. Po úvodnom širokom úseku sa trať zužuje a nasleduje typická rally trať, ktorá je navyše ešte aj poriadne uskákaná. To je presne to, čo potrebujem absolvovať v rámci ďalšieho zžívania sa s novou Škodou Fabia R5. Keďže je to iba jeden z ojedinelých štartov v rámci pretekov automobilov do vrchu, chcem sa venovať hlavne skúšaniu rôznych možností nastavenia auta, na výsledok až tak celkom pozerať nebudem," povedal pred podujatím Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;c30i8538.jpg

Tomáš je však pretekár každým cólom a tak samozrejme pozeral aj na dosahované časy. Tie sa s každou jazdou zlepšovali, pričom v sobotu dosiahol na tretie miesto v triede A+2000 a v nedeľu dokonca na druhé v triede, ale aj siedme miesto absolútneho poradia v rámci Moris Cup Jahodná 2016.

Tibor Szabosi;gh7p9414-4.jpg

„Veľká spokojnosť. Pohrali sme sa v priebehu víkendu s rôznymi nastaveniami, s výškami, odklonmi a podobne. Vyskúšali sme aj niekoľko rôznych tvrdostí pneumatík a stále sme sledovali, čo urobia zmeny s časom. Ten neustále išiel dole a navyše som si vo svojej triede našiel súpera, s ktorým sme sa každú jazdu doslova naťahovali o desatinky, ba niekedy aj o stotiny sekundy. Bolo to naozaj super a veľmi sa teším z toho, že som mal možnosť vyskúšať si už rôzne spomínané nastavenia, určite mi to v budúcnosti pomôže aj pri rally súťažiach," dodal po pretekoch spokojný Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;c30i6759.jpg

Žiaľ, tento úspech nemohol na vlastné oči sledovať manažér KL Racing Rally Teamu, Marek Lokaj, ktorý ležal s chorobou v posteli: „Skolila ma nejaká viróza a tak som na Jahodnú osobne nemohol prísť, ale chlapci z tímu ma podrobne o všetkom informovali a navyše som Tomášov výkon sledoval aspoň online na internete. Som nadmieru spokojný a rád by som všetkým poďakoval za perfektnú robotu, ale aj podporu."

Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2016.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri