Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Šternberk vytrestal aj ocenil jazdcov L Racing

Wednesday, 07. 06. 2017 - 09:15, Martin Trenkler   

Šternberk vytrestal aj ocenil jazdcov L Racing

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) sa uplynulý víkend presunuli na susednú Moravu. Mesto Šternberk sa udomácnilo v kalendári MSR aj veľkých kopcových Majstrovstiev Európy so svojou 7800-metrov dlhou traťou. Adrenalín a vypätie odmenené trofejami absolvovali i jazdci tímu L Racing.

Tibor Szabosi;c30i3406-2.jpg

Denis Pavlík na Peugeote 208 VTi R2 a Věroslav Cvrček ml. na Škode Fabia RS2000 excelovali na náročnom kopci 112. ročníka Ecce Homo. Jedny z najstarších pretekov vôbec vyskúšali obratnosť jazdcov aj po výdatnom daždi pred poslednou ostrou jazdou v nedeľu.

Tibor Szabosi;c30i3398-4.jpg

Betliarčan Pavlík exceloval už v tréningu, keď odjazdil kopec pod výborné 4 min. Neskôr sa nechal mierne vyškoliť najprv zvládnutým pretáčavým šmykom. Napokon po kontakte s bariérou dojazdil prvú meranú jazdu s defektom. Na prvé vozidlo v skupine A tak veľmi strácal, čo však dohnal na mokrej trati v druhej meranej jazde. Voda mladému pretekárovi skutočne sedí a prvému "Áčku" nadelil takmer 17 sekúnd! "Pred poslednou jazdou nám zapršalo. Ako jediný zo štartového poľa som sa ešte zrýchlil, no prvú jazdu som dojazdil s defektom... Presvedčil som sa, že je to pekný, ale zradný kopec. Ďakujem tímu L Racing, rodičom a ospravedlňujem sa Lievenovi Demetsovi, že som mu spravil viac práce na aute," nechal sa počuť len 16-ročný Denis. Šikovnými rukami si napokon v rámci MSR vyjazdil 2. miesto v skupine A, 2. miesto v junioroch a 1. v triede A-1600.

Tibor Szabosi;c30i3993-2.jpg

Talentovaný jazdec a inžinier v jednej osobe Věroslav Cvrček ml. sa opäť objavil v tíme L Racing a v rámci MSR si vyjazdil skvelé druhé miesto skupiny E1 a E1+2000.

Tibor Szabosi;asf-7749.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Na preteky v Šternberku som sa veľmi tešil, po 8 mesiacoch som sa opäť posadil do našej špeciálnej Fabie. Počas zimy som na aute doladil niekoľko detailov a chcel som zúročiť skúsenosti a bojovať o prvé miesto nielen medzi slovenskými jazdcami, ale i najlepšími jazdcami plechových vozidiel v Európe, menovite s Karlom Schlagerom. Sobotné tréningy prebehli pokojne, dostal som sa do slušného tempa a veril som, že v nedeľňajších pretekoch môžem zabojovať o pekné umiestnenie. V prvej jazde sa mi vydarili prvé dve tretiny trate. Na medzičase piateho kilometra som bol v desatinách sekundy so Schlagerom a všetci ostatní strácali dve a viac sekúnd.

Tibor Szabosi;c30i2450-7.jpg

Niekoľko zákrut pred cieľom som urobil chybu, pretočil sa a stratil 12 sekúnd. Tým pre nás šanca na dobrý výsledok skončila. Bol som odhodlaný spraviť pekný čas aspoň v druhej jazde, tú ale skomplikovalo počasie. Na mokrých pneumatikách som si napokon vyjazdil 2. miesto v rámci Majstrovstiev Slovenska, Česka i strednej Európy. Som šťastný za podporu L Racingu, za ktorú som sa chcel odvďačiť skvelým výsledkom. Skvele fungovala aj Fabia, na čom má zásluhu celý Rexteam. So svojím výkonom som spokojný len čiastočne, ale som rád, že som bojoval naplno a snažil sa ísť na limite. To najviac ocenili diváci, ktorých sa tu zišlo skutočne veľa a vytvorili skvelú atmosféru."

Tibor Szabosi;asf-8040.jpg

Manažér tímu L Racing Ján Lipták dodáva: "Šternberk patrí medzi to najnáročnejšie a najzradnejšie v celom kalendári, no naši jazdci sa napriek menším problémom svojej úlohy zmocnili výborne. Ďakujem im, Rexteamu, našim mechanikom a samozrejme reklamným partnerom za skvelú spoluprácu. Budúci týždeň už odchádzame na rally, a to opäť na Moravu, tentokrát s centrom v Hustopečiach."

Tibor Szabosi;67534113-21275804.jpg

Fotogaléria L Racing Ecce Homo

l-racing-sponzori-08-2016-1-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri