Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Štefan Rosina už tento víkend na FIA GT v Belgicku

Friday, 19. 04. 2013 - 15:07, Martin Trenkler   

Štefan Rosina už tento víkend na FIA GT v Belgicku

Slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina štartuje tento víkend na pretekoch FIA GT Series v belgickom Zolderi. Pre nášho úspešného okruhového jazdca to bude prvý ostrý štart v jeho oficiálne poslednej sezóne.

Zolder patrí medzi legendárne európske okruhy, postavili ho v roku 1963. Desaťkrát sa tu konala (v 70-tych a 80-tych rokoch) aj Veľká cena Formuly 1. Dokonca slávny Gilles Villeneuve prišiel v zákrute Terlamenbocht v roku 1982 o život. Náročná trať v belgických lesoch meria 4 011 metrov a na jazdcov čaká desať rýchlych aj pomalých zákrut.

Tibor Szabosi;67c8956-1.jpg

Zolder je druhým zo šiestich tohtoročných podujatí seriálu FIA GT Series, ktorý sa ešte do minulého roka jazdil ako svetový šampionát. V ňom skóroval „Štofi" Rosina dve pódiové umiestnenia. Tento rok ho tu uvidíme aspoň dvakrát - a to v Zolderi a na štvrtom podujatí v auguste na Slovakia Ringu. V oboch prípadoch bude štartovať v tíme Lamborghini Blancpain Reiter na vozidle Lamborghini Gallardo GT3 FL II. Jeho tímovým kolegom bude skúsený Holanďan Peter Kox.

„Som rád, že reprezentujem takú slávnu značku, ako je Lamborghini. Preteky v Zolderi budú určite napínavé," povedal pred cestou do Belgicka náš pretekár.

Sobotňajšia hodinová kvalifikácia je naplánovaná na 9:10 ráno, nasledovaná hodinovými kvalifikačnými pretekmi o 14:15. V rovnaký čas odštartuje náš pretekár v nedeľu do hlavných, rovnako hodinových pretekov. Seriál FIA GT Series má šprintový charakter a jazdcisa za volantom striedajú v boxoch, priamo počas pretekov.

Ako hodnotí Štofi dnešné prvé tréningy na belgickom okruhu?

„Mali sme zatiaľ nejaké problémy s brzdami, ale napriek tomu sme vo voľnom tréningu skončili z 26 áut na ôsmom mieste. Uvidíme, konkurencia je veľmi silná. Sébastiena Loeba [osemnásobný majster sveta v rely a pretekár FIA GT Series - pozn.red.] som zatiaľ ale stretol iba na záchode..." - skonštatoval s humorom pretekár z Púchova.

lamborghini-2013.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri