Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Stavili na osvedčené trate

Wednesday, 22. 04. 2015 - 08:01, Public relations   

Stavili na osvedčené trate

V itinerári slovenského šampionátu automobilových súťaží rely má svoje pevné miesto Rally Prešov, ktorá v tomto roku zapíše už svoju dvadsiatudruhú stránku histórie. Metropola Šariša opäť ožije atmosférou tejto príťažlivej disciplíny počas predĺženého prvomájového víkendu.

Jozef Pisch;1t1u1960-9.jpg 

Po vyše mesačnej prestávke sa uskutoční druhé podujatie šesťdielného seriálu majstrovstiev Slovenska v rally. Výsledky z neho sa budú zapčítavať do majstrovstiev Slovenska, majstrovstiev Slovenska historických automobilov ako aj Slovenského Rally pohára. Prešovskí organizátori finišujú s prípravou jednodenného podujatia, ktorého trať v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi prešla kozmetickými zmenami. Tie navrhli aj súťažné posádky a organizátori sa ich snažili zakomponovať do program súťaže. Riaditeľstvo podujatia bude tak ako po iné roky situované na tradičnom mieste, v priestoroch Tatran Handball Arény, kde by mala stáť aj štatová rampa i servisné parkovisko.

Tibor Szabosi;h7p7938-4.jpg

Prešovskú rallye otvorí v piatok 1. mája podvečer slávnostný štart a predstavenie posádok. Boj o sekundy sa strhne ešte v ten istý deň, keď posádky absolvujú divácky atraktívny okruh a v sobotu 2. mája súťaž vyvrcholí v popoludňajších hodinách. Organizátori pracujú na kompaktnej, časovo aj finančne čo možno najmenej náročnej súťaže s krátkymi presunmi pre posádky i divákov. Tohtoročná trať kopíruje tú zpred štyroch rokov a tak sa XD opäť máme na čo tešiť. Samotná metropola Šariša leží v kopcovitom teréne a ten poskytuje dostatok príležitosti na výber kvalitných rýchlostných skúšok.

 Jozef Pisch;0x8c5353-1.jpg

Z minulosti vieme, že najčastejšie sa využívali trate prešovskej rally juhozápadne od mesta v okolí obce Žipov. Túto lokalitu eresiek vybrali organizátori aj v tomto roku. Hoci v sobotňajšom itinerári sú iba dve predsa len v sebe skrývajú množstvo náročných pasáži, kde sa strieda tempo jazdy. „Snažili sme sa pripraviť kompaktnú trať, zaujímavé rýchlostné skúšky s relatívne krátkymi prejazdmi medzi nimi. V piatok podvečer sme do nášho programu súťaže zaradili okruh a na druhý deň si môžu diváci vybrať zaujímavé miesta v lese.

Tibor Szabosi;h7p7918-5.jpg

Okruh sa pôjde dvakrát, raz za svetla a raz za tmy, čo iste bude pre jazdcov aj divákov atraktívne," povedal riaditeľ pretekov Rastislav Bánoci. Počas dvoch dní čakajú na súsťažiacich tri plnohodnotné eresky s rôznou kvalitou asfaltu, ktoré preveria jazdecké prednosti posádok. Na druhej strane sa diváci môžu tešiť na kategóriu WRC, resp. triedu 11. V nej sa predstavia automobily najnovšej špecifikácie WRC a môžeme ich zaradiť k ťahakom prešovskej súťaže.

Jozef Pisch;0x8c6284-1.jpg

Tlačové stredisko 22. Rally Prešov 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri