Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Šťastie, talent, alebo tvrdá práca?

Monday, 06. 11. 2023 - 20:45, Public relations   

Šťastie, talent, alebo tvrdá práca?

Zásluhou svojho profesionálneho prístupu sa posádka Robert Kolčák a Zuzana Lieskovcová zaslúžene radovala z ďalšieho víťazstva. Tentoraz na Rally Liptov 2023.

 

T. Szabosi;jm1a2868-1.jpg

Po nečakanom víťazstve v Košiciach nastupovala posádka Róbert Kolčák a Zuzana Lieskovcová do súťaže na Liptove v úplne odlišnej situácii. Ich Škoda Fabia R5 vozila štartové číslo jedna a vyrážala na trať ako prvá. „Cítil som obrovský tlak. Zvýšili sa očakávania na mňa a o to ťažšie sa mi koncentrovalo,“ priznal chlapsky Robo, pre ktorého je Bešeňová prakticky domácim prostredím. „Navyše sa tu zišla ešte silnejšia konkurencia áut, ako v Košiciach. S novou situáciou som sa tak musel naučiť vysporiadať.“

T. Szabosi;asf71238-2.jpg

Usporiadatelia pre 11. ročník Rally Liptov pripravili dva úseky. Ten prvý bol posádkam známy už z predošlých ročníkov MRC v okolí Liptovských Sliačov, no a ten druhý sa jazdil na asfaltovej spojnici medzi obcami Lúčky a Osádka. „Charakterom to boli dva odlišné trate. Sliače som poznal, no za mokra som ich ešte nejazdil. Pred súťažou teraz pršalo a naťahaná šotolina z toho urobila poriadne zradný úsek,“ opisuje Róbert Kolčák, ktorý práve na Sliačoch dokazoval, že zvláda aj mimoriadne situácie. „Pri druhom prejazde som tam hneď v úvode dal neskoro jeden brzdný bod. Auto zdochlo a dostal som sa pod tlak. Stratu som chcel dobehnúť a tak som zatlačil a rozrazil jeden retardér.“ Škoda Fabia R5 s číslom jeden však aj napriek tomu preťala cieľovú fotobunku v najlepšom čase a o priebežné vedenie ju nepripravila ani „darovaná“ penalizácia.

T. Szabosi;jm1a4250.jpg

„Prakticky celú súťaž sme sa o víťazstvá v jednotlivých ereskách pasovali s Marekom Špavelkom, ktorý nám výborne sekundoval. Klobúk dolu pred jeho schopnosťami,“ pochválil tímového kolegu a zároveň rivala na trati Kolčák. Faktom však zostalo, že Robo si priebežné vedenie dokázal priam profesorsky ustrážiť po celú súťaž. „Na Lúčkach boli zmeny asfaltu veľmi šmykľavé a pri skoku cez jeden horizont za mostíkom mi stále utekal zadok zo stopy. V závere už však nemalo zmysel riskovať a túto časť trate som si postrážil a doviezol nás aj auto bezpečne do cieľa,“ dodáva rodený Martinčan.

T. Szabosi;jm1a3172-1.jpg

Po víťazstve v Košiciach teda posádka Kolčák – Lieskovcová priviezla absolútne víťazstvo aj na Rally Liptov a pokojne ju môžeme označiť za najväčšie a najpríjemnejšie prekvapenie práve sa končiacej sezóny slovenských automobilových súťaží. „Stále sa učíme. Každá súťaž nám dáva novú cennú skúsenosť, ktorú si vážime. Liptovská rely bola síce krátka, ale veľmi náročná. Na druhej strane je potrebné vysloviť veľký obdiv pred usporiadateľmi. Zvládli súťaž na výbornú! Nádherné trate, skvelá organizácia, starostlivosť o posádky. Bolo cítiť, že títo chlapi vedia o čom je automobilová súťaž a robia to s veľkým srdcom. Veľmi im držím palce, aby sa táto súťaž na Liptove udržala a rástla. Všetci vieme, aké ťažké je dnes zorganizovať rely, no keď porovnám ostatné podujatie v Košiciach a tu na Liptove, tak to malo úplne inú kultúru, prístup, podmienky. Gratulujem usporiadateľom a dávam dolu klobúk,“ úprimne hodnotil finálové podujatie Slovenského Rally Pohára (SRP), ktorého súčasťou bol aj otvorený Pohár Organizátora, kde sa bojovalo o absolútne víťazstvo s najsilnejšími vozidlami.

B. Štrauch;dsc-2746-5.jpg

Podnikom na Liptove sa skončil oficiálny kalendár automobilových súťaží na Slovensku. Teraz na posádky čaká už iba niekoľko tradičných záverečných show súťaží na ktorých by sa mala objaviť aj naša posádka. Nebudeme však predbiehať a nechajme víkend na Liptove uzavrieť slovami Róberta Kolčáka, ktorý si dokáže oceniť skvelú prácu svojho Chooligan Rally Teamu. „Som hrdý a vďačný za celý náš tím, ako funguje. Všetci odviedli znova výbornú prácu. Ďakujem Marekovi Špavelkovi, Zuzane a všetkým našim partnerom. Ich pomoc a podporu si vážime,“ dodáva čerstvý víťaz Rally Liptov, ktorého už o necelé tri týždne čaká vyzývavá slušovická Mikuláš Rally.

Fotogaléria z podujatia

T. Szabosi;jm1a2870.jpg

T. Szabosi;asf72308-4.jpg

B. Štrauch;dsc-2751-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri