Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Srnka a XIQIO Racing absolútnymi víťazmi 43. Rallye Tatry

Tuesday, 26. 07. 2016 - 16:16, Public relations   

Srnka a XIQIO Racing absolútnymi víťazmi 43. Rallye Tatry

Víťazstvo z tretieho kola slovenského rally šampionátu, 43. Rallye Tatry 2016 si odviezla dvojica Tomáš „Srnka" Ondrej a Adam Gömöri, reprezentujúca XIQIO Racing Team na Škode Fabia WRC.

 

Tibor Szabosi;c30i2675-1.jpg

Najstaršia slovenská rally súťaž, konajúca sa pod tatranskými končiarmi k sebe každoročne láka množstvo kvalitných posádok, ale aj divákov nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín a inak tomu nebolo ani počas uplynulého víkendu. Dôkazom toho je aj fakt, že na súťaži odštartovalo hneď osem súťažných posádok pýšiacich sa národnou prioritou.

Tibor Szabosi;gh7p0337-4.jpg

Aj z tohto dôvodu sa Tomášovi Ondrejovi a Adamovi Gömörimu ušlo až deviate miesto na štarte, napriek tomu dokázali už od začiatku bojovať o najvyššiu priečku medzi takmer sedemdesiat člennou rally svorkou.

Tibor Szabosi;c30i3283-1.jpg

V prvom teste, ktorý sa konal v piatok večer na mestských výpadovkách delilo Tomáša s Adamom od prvého miesta iba 8 desatín sekundy. Všetko sa však zmenilo už na prvom rannom teste, ktorý posádka košického XIQIO Racing Teamu vyhrala a okamžite poskočila z druhého miesta, na vedúcu priečku priebežného poradia.

Tibor Szabosi;c30i3399.jpg

Keď k tomuto víťazstvu pridali Tomáš s Adamom víťazstvo v ďalších šiestich testoch, ale aj 32 sekundový náskok pred najbližšími prenasledovateľmi, bolo jasné, že víťazstvo spod Tatier im už nikto nemôže zobrať.

Martin Paľov;ik8a1932.jpg

„Súťaž nám vyšla perfektne. Myslím si, že toto už potreboval aj celý tím, hlavne náš šéf Marián. Jazdilo sa fakt rýchle, nikto sa s tým nemaznal a o to lepší pocit mám, navyše sme vyhrali s pol minútovým náskokom. Pred súťažou som kamarátom povedal, že vyhrám Rallye Tatry a vyšlo to. Som naozaj šťastný," povedal po súťaži spokojný Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;c30i4538.jpg

Rovnako radosť neskrýval ani manažér XIQIO Racing Teamu Marián Mičák: „Som naozaj šťastný. Tomáš s Adamom dokázali, že sú veľký bojovníci. Všetkým súperom, ale aj fanúšikom rally ukázali, že vyhrať sa dá aj s poctivým autom, o čom všetkých presvedčila aj záverečná technická kontrola. Víťazstvo na Rally Tatry bola pre náš tím akási náplasť za Dobšinú. Moje poďakovanie patrí nielen posádke, ale aj mechanikom a všetkým členom tímu. Samozrejme poďakovať by som chcel aj reklamným partnerom, bez ktorých by sme dnes na najvyššom stupienku nestáli."

Tibor Szabosi;c30i4668-1.jpg

XIQIO Racing Team, Miro Majláth

Martin Paľov;ik8a0598-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri