Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Srnka a CMM Media Sport vyťažili z Liqui Moly Winter Cupu maximum

Tuesday, 12. 02. 2013 - 08:49, Miroslav Majláth   

Srnka a CMM Media Sport vyťažili z Liqui Moly Winter Cupu maximum

Košický CMM Media Sport spoločne s posádkou Tomáš Srnka Ondrej - Martin Markovič vycestovali počas uplynulej nedele do Prešova na posledné kolo seriálu Liqui Moly Winter Cup 2012/13 ako vedúca posádka priebežného hodnotenia. V cieli im nakoniec patrilo nielen prvenstvo v absolútnom poradí, ale aj v rámci Súťaže Teamov.

Tibor Szabosi;ibs0382-1.jpg

Po minulotýždňovom návale snehu, ktorý napadol nielen na väčšine Slovenska, ale aj v okolí Prešova na súťažiacich v Šalgoviku čakali naozajstné zimné podmienky, s kopami snehu na trati. Napriek týmto v podstate idylickým podmienkam, sa však už po prejazde prvých súťažných vozidiel odhalil pod snehom sa ukrývajúci ľadový podklad, ktorý trať rovnako ako v druhom kole urobil takmer nezjazdnou.

Tibor Szabosi;ibs0392.jpg

Napriek všetkým týmto neduhom sa vyše sedemdesiatka súťažiacich pustila do boja s časom. Medzi nimi aj posádka Košického CMM Media Sport Tomáš Srnka Ondrej s Martinom Markovičom a vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX, bojujúca o obhajobu absolútneho prvenstva v rámci celého seriálu. Po odjazdení dvoch z trojice rýchlostných skúšok, ale aj rôznych zdržaniach, z dôvodu vyťahovania zapadnutých vozidiel, prišlo navyše rozhodnutie organizátora o zrušení posledného testu. V tom momente patrilo posádke CMM Media Sport štvrté miesto celkového poradia, ktoré jej však zaručovalo nielen rovnosť bodov s najbližšou konkurenciou, ale aj zhodné umiestnenie v jednotlivých kolách seriálu. O víťazovi tak museli rozhodnúť dosiahnuté časy v jednotlivých rýchlostných skúškach celého seriálu. A práve tu bola na tom lepšie posádka Tomáš Ondrej - Martin Markovič, ktorým sa tak o chlp podarilo obhájiť minuloročné víťazstvo.

Tibor Szabosi;ibs0334-1.jpg

„Pravdu povediac, nečakal som, že sa dostaneme do takého extrému, že sa bude takto tesne rozhodovať o našom víťazstve. Je síce pravda, že na trati mali všetci rovnaké podmienky, na druhej strane však treba povedať aj to, že rovnako ako v druhom kole, aj v tomto treťom bola trať komplet celá pod ľadom a čakali sme, že organizátor po minulo kolových problémoch povolí hroty. Žiaľ nestalo sa tak. Autá boli na tomto povrchu neovládateľné a tým pádom aj nebezpečné. Napriek tomu som veľmi rád, že sa nám podarilo obhájiť absolútne prvenstvo a navyše sa nám podarilo aj za výdatnej pomoci posádky Peter Haluška - Pavol Hnát na Seate Ibiza TDi vyhrať Súťaž Teamov. Ďakujem chalanom za príkladnú reprezentáciu tímu a partnerom za podporu," povedal po súťaži manažér CMM Media Sport Martin Markovič.

Tibor Szabosi;ibs1877.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri