Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Spomienkové preteky na Simoncelliho sa stali osudnými pre Romboniho

Sunday, 01. 12. 2013 - 13:04, Zdenka Frývaldská   

Spomienkové preteky na Simoncelliho sa stali osudnými pre Romboniho

Včerajšie motocyklové preteky konané k ucteniu pamiatky Marca Simoncelliho skončili tragédiou. Po strate kontroly nad motorkou a prejdení iným jazdcom, zomrel Doriano Romboni.

 

20131130185025371734-20.jpg

Veľmi smutný koniec mal včerajší druhý ročník pretekov SicDay, ktoré sa konali na počesť Marca Simoncelliho. Ten zomrel v roku 2011 na Veľkej cene Malajzie po tom, čo spadol z motorky priamo pod kolesá svojich súperov, no zároveň kamarátov. Podobný osud postretol jeho krajana Romboniho. 44-ročný taliansky jazdec stratil pri tréningu kontrolu nad svojou motorkou a spadol priamo do rany ďalšieho jazdca, ktorý sa mu nedokázal vyhnúť. Záchranári dorazili okamžite na miesto nehody a snažili sa pretekára prebrať z bezvedomia. Následne ho previezli do nemocnice, kde však kvôli zraneniam hrudníka, hlavy a krku zomrel.

Preteky boli motocyklovou federáciou okamžite zrušené. Romboni za 10 rokov účasti v majstrovstvách sveta prešiel všetkými tromi kubatúrami. Zo 101 štartov vyhral 6 Veľkých cien a 22-krát stál na pódiu.

Redakcia autosportfoto.sk vyjadruje úprimnú sústrasť.

scoo



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri