Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Špičkový výkon pre Jara Dubócziho a Jantar Teamu v Novej Bystrici

Monday, 15. 08. 2022 - 21:05, Miroslav Majláth   

Špičkový výkon pre Jara Dubócziho a Jantar Teamu v Novej Bystrici

Jaro Dubóczi spoločne so Seatom Leon Supercopa TDi podáva štandardne dobré výkony na každom zo slovenských kopcov. Teraz štartoval na jednom staro-novom.

 

Tibor Szabosi;asr60065-2.jpg

„V Novej Bystrici som už štartoval v rámci seriálu Berg Cup. To ale bolo pred desiatimi rokmi a priznám sa, že z tunajšej trate som si nič nepamätal. Takže všetko bolo treba natrénovať nanovo, rovnako, ako keby som tu bol úplne prvýkrát,“ začal s rozprávaním Jaro Dubóczi.

Tibor Szabosi;asr60372-7.jpg

Tak ako Jaro už povedal, preteky automobilov do vrchu sa na trati smerujúcej z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej, naposledy konali pred dlhými desiatimi rokmi. Navyše ako súčasť slovenského kopcové šampionátu sa tak nestalo vôbec. Až teraz.

Tibor Szabosi;asr68852-5.jpg

Tunajšia trať je krásna, veľmi rýchla, situovaná do nádherného prostredia na rozhraní Kysúc a Oravy. Asfalt je už síce trochu vytlčený, zvodidlá sú na tom obdobne, napriek tomu sa organizátorovi podarilo pripraviť preteky po bezpečnostnej stránke veľmi dobre. Rovnako to bolo aj po stránke jazdeckej, keď sa tu vlastne stretli viaceré šampionáty. V prvom rade to bol seriál Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu, kde zbiera veľmi dôležité body aj Jaro Dubóczi. Svoje miesto tu mali aj účastníci historických majstrovstiev a poháristi. Druhú skupinu jazdcov tvorili súťažiaci v rámci českého EDDA Cupu. A aby toho nebolo málo, na uzatvorenej trati sa v sobotu divákom predstavil aj cyklistický pelotón pretekov Kysuce – Orava.

Tibor Szabosi;asr69579-6.jpg

Samozrejme nás najviac zaujímal výkon Jara Dubócziho a ten bol vskutku výborný. V sobotu mu po dvojici súťažných jázd, vo veľmi silnej konkurencii patrilo siedme miesto absolútneho poradia, ako aj tretie v skupine 4 a rovnaké umiestnenie dosiahol aj v triede 4a. V nedeľu Jaro svoj výsledok ešte vylepšil, keď v absolútnom poradí dojazdil na šiestom mieste a v skupine a triede bral tretie miesto.

Tibor Szabosi;asr60515-6.jpg

„Snažil som dostať z toho maximum, žiaľ výkon môjho auta nebol na tieto dlhé roviny a veľké stúpanie dostatočný. Robil som čo som mohol. Napriek tomu sa mi v nedeľu podarilo s touto mojou starou babičkou podarilo prekonať o dve sekundy hranicu, ktorú som si stanovil. Som nakoniec veľmi spokojný. Dúfam, že budú aj partneri tímu, ktorým veľmi pekne ďakujem za podporu,“ doplnil po pretekoch Jaro Dubóczi.

Tibor Szabosi;asr68504-5.jpg

Slovenský Jantar Team aj s Jarom Dubóczim budeme mať opäť možnosť sledovať v akcii už o tri týždne. Udeje sa tak na trati, ktorá bude pre Jara takmer domáca. Aby to však o nej mohol tvrdiť, bude ju musieť najskôr premiérovo absolvovať, keďže sa na nej ešte nikdy preteky nekonali. Trať podujatia Todos Kremnica 2022, tak bude zase prekvapením pre všetkých slovenských jazdcov.

Tibor Szabosi;asr60309-4.jpg

Miro Majláth

Jantar Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri