Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Špičkový výkon L Racing Teamu na Balockom kopci

Tuesday, 02. 09. 2014 - 20:32, Miroslav Majláth   

Špičkový výkon L Racing Teamu na Balockom kopci

L Racing Team sa po štyroch rokoch pauzy vrátil do Čierneho Balogu v rámci pretekov automobilov do vrchu. Po špičkovom výkone si domov odviezol hromadu pohárov, ale aj víťazstvo v absolútnom poradí. Uplynulý víkend bol pre L Racing Team poriadne náročný. V priebehu piatka až nedele totiž bojoval na dvoch podujatiach.

Tibor Szabosi;h7p4254-1.jpg

Ako sme vás už informovali, posádka L Racing Teamu, Jozef Béreš mladší sa spoločne so Zoltánom Répásom a Audi Quttro S1 predstavila v piatok večer divákom v Zlíne v rámci Star Rally Historik. Hneď potom nasledoval zrýchlený presun do Čierneho Balogu, kde Ďodi s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO 39 bojoval počas soboty a nedele o body v rámci slovenského kopcového šampionátu. A treba povedať, že úspešne, keďže v sobotu dojazdil na druhom mieste absolútneho poradia, v nedeľu však už konkurencii nedal žiadnu šancu a preteky jednoznačne vyhral. „Mali sme trochu problémy s autom. Hneď po štarte v sobotu som zbadal, že auto nezrýchľuje tak akoby malo, pričom spod predných kolies sa valil biely dym. To znamenalo, že predné kolesá sa roztáčajú viac ako zadné. Bohužiaľ, počas celého dňa sme nevedeli zistiť príčinu. Žiaľ nevedeli sme vstúpiť do programu stredového diferenciálu. Napriek tomu sa mi ale podarilo vyjazdiť druhé miesto absolútneho poradia. V nedeľu našťastie začalo pred ostrými jazdami pršať a auto na mokrých gumách fungovalo dobre. Podarilo sa mi vyhrať, čo ma potešilo," opísal čiernobalocké problémy Jozef Béreš mladší.

Tibor Szabosi;h7p2983-2.jpg

Rovnako dobre sa darilo na trati v Čiernom Balogu aj šéfovi L Racing Teamu, Jánovi Liptákovi, ktorý v kategórii Historik spoločne s vozidlom Toyota Celica 165 ST vyhral po oba dva súťažné dni vďaka čomu sa priblížil už iba na krok k zisku slovenského titulu nielen v kategórii Historik, ale aj triede H+1300. „Som veľmi spokojný. Nielen so svojim výkonom, ale aj Toyotou, ktorá síce v sobotu trošku strečkovala, ale nebolo to nič vážne. Tešil som sa na tento kopec, je tu pekná príroda, ale aj dobrá, rýchla trať. Mne to vyšlo dobre, Ďodi aj napriek problémom so stredovým diferenciálom výborne, škoda len Peťa, ktorého zradila technika. Všetko bolo dobré, ďakujem jazdcom, mechanikom, ale aj partnerom nášho tímu," zhodnotil Ján Lipták.

Tibor Szabosi;h7p3450-2.jpg

Ako už Janko Lipták spomínal, jediný jazdec, ktorý na Balockom kopci v rámci L Racing Teamu nevidel cieľ pretekov bol Peter Lipták. Toho už v druhej tréningovej jazde v sobotu zradilo turbo jeho Mitsubishi Lancer. „Škoda, tunajšia trať je nádherná, ale technike nerozkážeme. V tréningu som si vyskúšal aj nachvíľu ako chutí jazda priekopou, ale všetko sa mi našťastie podarilo ustáť. Nakoniec to neustálo turbo. Nevadí, na Ostre Lúke o dva týždne sa vidíme," ukončil rozprávanie Peter Lipták.

l-racing-2014-all-logos-w.jpg

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri