Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Šou okolo mexickej rely. Tá štartuje už zajtra shakedownom

Tuesday, 07. 03. 2017 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Šou okolo mexickej rely. Tá štartuje už zajtra shakedownom

Prvýkrát sa WRC „beštie" novej generácie predvedú súťažne na šotoline. Komu bude vyhovovať viacej? O zmeny sa postarali aj organizátori.

Už sme si zvykli, že mexická rely začínala štýlovo v baníckom mestečku Guanajuato, kde sa za obrovskej diváckej kulisy jazdilo aj cez tunely bývalých baní na striebro. Tento rok sa to zmenilo.

mex-16-latv.jpg

Natiahol sa celý itinerár, lebo usporiadatelia si povedali, že presunú „slávu" do centra hlavného mesta v Mexico City. Z tradičného Leonu, okolo ktorého sa bude jazdiť šotolina aj tentoraz sa však všetci presunú asi 400 km juhovýchodne do Mexico City, aby začali na cca 1,7 km asfalte v centre mesta!

Kvôli tomu sa shakedown presunul už na stredu popoludní. Po ňom v stredu večer bude v Leone slávnostný štart, no potom budú mať všetci celý deň na presun do Mexico City, aby tam podvečer pobavili divákov na asfalte. Následne tímy letecky prepravia späť do Leonu a autá prevezú, aby v piatok o desiatej mohli vyraziť zo servisu na trať.

maps-mex17.jpg

Na celom cirkuse je dobré azda to, že pridaním kratučkých diváckych eresiek pobavia čo najviac divákov. Nevynechá sa našťastie ani štýlová „tunelovka" Guanajuato, no pôjde sa iba raz - v piatok podvečer. K nej ešte pridali aj dve eresky na okruhu v Leone.

Celé divadlo sa potom už ustáli a bude sa jazdiť okolo Leonu až do záveru v nedeľu, kedy okolo 14.30 miestneho času čakáme víťazov súťaže.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri