Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sordo chce v Mexiku zabojovať o svoje prvé víťazstvo

Wednesday, 06. 03. 2013 - 17:56, Zdenka Frývaldská   

Sordo chce v Mexiku zabojovať o svoje prvé víťazstvo

Už je to osem rokov, sedem mesiacov a pätnásť dní, od kedy posledný Španiel, Carlos Sainz, vyhral podnik WRC. Má Sordo šancu prepísať históriu?

 

Copyright free;img3341.jpg

Dani Sordo má za sebou neuveriteľných 100 štartov vo WRC. V Mexiku ho čaká odštartovanie druhej stovky, ktoré by rád oslávil víťazstvom. Aj keď šotolina nie je jeho obľúbený povrch, vďaka neúčasti Loeba by mohol zabojovať o najvyššie umiestnenie. "Od roku 2003 som už absolvoval 100 podnikov WRC, ale ešte som na žiadnom nevyhral. Chcem to konečne napraviť! Nechcem byť posadnutý snahou zvíťaziť, ale pre rok 2013 to bude mojím hlavným cieľom. Musím sa zlepšovať a pokračovať v čo najlepších výkonoch. Pred niekoľkými dňami som absolvoval testovanie DS3 WRC na šotoline, ktoré mi umožnilo vytvoriť si predstavu o jeho riadení a tiež aj o poveternostných podmienkach. Cítim sa byť pripravený", povedal pre maxrally.com jazdec.

Vladislav Maschl;dsc-3811.jpg

Španielsky pretekár odštartuje spolu so spolujazdcom Carlosom Del Barriom so štartovným číslom 3 za Citroen Total Abu Dhabi WRT. Vyššie číslo má už len Hirvonen, ktorý jazdí za rovnaký tím. Chýbať však bude Sébastien Loeb. "Bude to celé také divné, že Seb tu nebude, ale ľudia v tíme sú maximálne profesionálni a sústredia sa na samotnú rally. Táto zmena nám dáva veľkú zodpovednosť. Myslím, že Seba nemôže nikto nahradiť, ale budeme robiť všetko pre to, aby Citroen zostal na prvým priečkach pred svojimi súpermi", dodal Sordo.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri