Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Solberg a Patterson o Pattersonovom debute za volantom (+video)

Monday, 14. 02. 2011 - 11:22, Katarína Ďurecová   

Solberg a Patterson o Pattersonovom debute za volantom (+video)

Jedným z najzaujímavejších momentov Rally Sweden a zrejme najzaujímavejším momentom nedeľňajšej Power Stage bezpochyby bola výmena úloh v podaní Pettera Solberga a Chrisa Pattersona. Prečítajte si, čo o tom hovoria obaja aktéri.

„Celá udalosť sa stala v spojení s piatkovým servisom, ktorý oneskoril môj odchod. Samozrejme, chcel som prísť na štart piatej rýchlostnej skúšky na čas a tak som prekročil povolenú rýchlosť. Zastavila ma polícia a ihneď som bol uznaný vinným, čo znamená, že polícia mi odobrala vodičský preukaz. Ale tak, ako ktokoľvek iný, aj ja som mal právo riadiť auto ešte 48 hodín po tom, ako mi bolo vodičské oprávnenie odňaté. To znamená, že som mohol byť za volantom až do nedele 14:00, ale potom už nie. A preto sme si ja a môj spolujazdec Chris Patterson vymenili miesta v aute", hovorí o celom incidente samotný Petter Solberg a dodáva: „Snažil som sa dostať výnimku, aby som mohol byť za volantom aj počas poslednej rýchlostnej skúšky, ale nevyšlo to. Uznal som svoju chybu a zaplatil pokutu. Budem mať zakázané jazdiť vo Švédsku, ale iba vo Švédsku počas ďalšieho mesiaca alebo dvoch. Takže tu nie sú žiadne obavy, vo WRC pokračujem v plnej sile."

Vladislav Maschl;img-1647-3.jpg

Ak vodič prekročí rýchlosť o 30 km/h a viac, tak podľa švédskych zákonov mu je odobraný vodičský preukaz a dostane zákaz jazdiť. Tento zákaz ale platí až po 48-mich hodinách od spáchania priestupku. Solberga zastavila polícia po tom ako išiel na ceste s maximálnou povolenou rýchlosťou 80 km/h rýchlosťou 112 km/h.

Willy Weyens;ogier-371.jpg

„Vedeli sme, že sa budem musieť posadiť za volant, ale počas podujatia nás to nijako neovplyvnilo. Tím sa snažil dohodnúť zo švédskou políciou tak, že ja budem jazdiť na prejazdoch a Petter na rýchlostných skúškach, ale nakoniec, pre istotu, sme to tak neurobili", vyjadril sa k celej situácii Chris Patterson a pokračoval: „Sme jazdci rally a musíme dodržiavať zákony tak, ako každý iný. Bezpečnosť na cestách je pre nás veľmi dôležitá a preto sme sa ani nepokúšali nejako sa vyhnúť zákazu - boli sme prichytení pri prekročení rýchlosti a akceptujeme náš trest."

untitled-3-64.jpg

„Na Sébastiena Loeba sme mali dobrý náskok a vedeli sme, že musím ísť priemernou rýchlosťou okolo 60 km/h alebo viac a to sme v pohode dokázali. Nebol som nervózny. Bola to dobrá zábava, úžasný spôsob ako debutovať: úplne nový Citroen DS3, tá pravá snehová rýchlostná skúška a ešte k tomu na živo v televízii", pokračoval Patterson a na záver dodal: „Petter si pamätal tie najťažšie úseky tejto rýchlostnej skúšky, takže ma na ne upozorňoval. V týchto úsekoch sme išli veľmi pomaly a zrýchlili sme v rýchlych sekciách. Bola to skutočne veľká zábava, ale teraz mi z celého sveta chodia správy, v ktorých dostávam rady, aby som sa radšej venoval navigovaniu!" O tom, že obaja sa v aute naozaj bavili môžete vidieť aj vo videu z ich jazdy, kde je jasne poznať, že obaja sa počas celej jazdy usmievajú alebo smejú.

Willy Weyens;solberg-304.jpg

„Na koniec sme z toho vyšli s piatym miestom a z dobrou štartovacou pozíciou pre Mexiko. A podarilo sa nám ostať pred Sébastienom Loebom", hodnotí celú rally Patterson.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri