Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team na Jahodnej žal úspechy, ale aj rozbíjal techniku

Tuesday, 22. 05. 2018 - 11:45, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team na Jahodnej žal úspechy, ale aj rozbíjal techniku

Štvrté a piate kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 sa konalo iba týždeň po poľskej Zaluži. V tomto prípade sa kopciarsky kolotoč presunul do Košíc, kde Slovak National Hill Climb Team bojoval o ďalšie body v niekoľkých šampionátoch.

Dvojica pretekov v rámci slovenského šampionátu, ale aj tretie kolo seriálu FIA Historik Hill Climb Championship a druhé seriálu International Hill Climb Cup. Toto všetko bolo v pláne v rámci podujatia 10. Moris Cup Jahodná 2018. Slovenský národný tím sa na spomínaných pretekoch zapísal do ich histórie nielen ako jeden z najväčších tímov, ale aj nepeknou haváriou Tomáša „Srnku" Ondreja.

Tibor Szabosi;c50q0546asf-1.jpg

Nepredbiehajme však a poďme sa pozrieť na úspechy, či neúspechy jednotlivých jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu v rámci tohtoročného Moris Cup Jahodná..

Tibor Szabosi;c50q1001.jpg

Už sme spomínali haváriu Tomáša „Srnku" Ondreja. Ten však skôr, ako ku nej vôbec prišlo, zaujal všetkých zúčastnených dravou, ale hlavne veľmi rýchlou jazdou, ktorá ho v závere sobotňajších pretekov zaradila na druhé miesto absolútneho poradia. A to iba jedenásť tisícin sekundy za víťazom. Takýto naozaj tesný výsledok môže niekedy jazdca tak trochu bolieť a určite pri pohľade na výsledok premýšľa, kde mohol spomínaných jedenásť tisícin sekundy ešte z dosiahnutého času ubrať.

Tibor Szabosi;asf-2484asf.jpg

„Musím povedať, že asi aj viem, kde by som ich bol ubral, ale aj tak som spokojný. Druhé miesto medzi autami, ktoré majú podstatne viac koní ako náš Tatuus je výborný výkon. Beriem to športovo, ale musím povedať, že to bolo už veľmi rýchle. Všetci traja sme tlačili až na doraz a výsledkom je, že sme natlačený v jednej desatine. Zajtra je nový deň, nové preteky, uvidíme čo sa s tým dá ešte robiť," povedal Tomáš „Srnka" Ondrej v cieli pretekov.

Tibor Szabosi;c50q0786asf-3.jpg

Nedeľa začala pre Tomáša rovnako dobre, keď v tréningu mu patril druhý najrýchlejší čas. Žiaľ, v prvej súťažnej jazde, možno aj z dôvodu nerovnosti trate mu približne v 190 kilometrovej rýchlosti uleteli štifty držiace náboj kolesa a už sa s tým nedalo nič robiť. Šťastím v nešťastí bolo, že Tomáš túto nehodu prežil bez ujmy na zdraví, s „iba" buchnutým lakťom. Toto sa však už o monoposte Tatuus PY012 povedať nedalo.

Tibor Szabosi;c50q1419.jpg

„Tatuus môže ísť do šrotu. Takéto veci sa pri pretekoch automobilov síce stávajú a ja som šťastný že Tomáš z toho vyšiel celý a zdravý, ale na druhej strane musím povedať, že tunajšia trať je z roka na rok uskákanejšia a myslím si, že formulové špeciály nie sú konštruované na takýto off road, alebo ako by som to nazval. Asi na tých nerovnostiach utrhlo štifty, ktoré držia náboj kolesa a následne uletelo predné koleso. Ako som už hovoril, som šťastný, že to pre Tomáša dopadlo bez zranení, uvidíme čo bude ďalej," opísal haváriu šéf Slovak National Hill Climb Teamu.

Tibor Szabosi;asf-2799-2.jpg

Až na túto nepríjemnosť sa inak všetkým ostatným členom tímu darilo, pričom Miro Čiliak aj napriek trochu štrajkujúcej prevodovke zapísal ďalšie body do seriálu FIA Historik Hill Climb Championship a Peter Ambrúz, Denis Suja a Vlado Hudy okrem slovenských majstrovstiev aj do seriálu FIA International Hill Climb Cup. Ostatní členovia tímu, čiže Anna Ambrúz a Peter Salon do slovenského kopcového šampionátu. Jediným jazdcom čo na Jahodnej nevidel cieľ pretekov bol Robo Šútor, ktorému rovnako ako Srnkovi strihlo štifty na kolese, pre neho to však našťastie skončilo bez havárie.

Tibor Szabosi;c50q1944.jpg

Slovak National Hill Climb Team uvidíme azda v plnom zložení opäť v rámci podujatia Enipro Oždianske serpentíny 2018 začiatkom mesiaca jún 2018 v Ožďanoch.

Tibor Szabosi;c50q1987.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth

Fotogaléria z podujatia Moris cup Jahodná 2018

Tibor Szabosi;c50q2921.jpg

Tibor Szabosi;c50q0641asf.jpg

Tibor Szabosi;c50q1581.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri