Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Smutný úvod Rallye Monte Carla

Friday, 20. 01. 2017 - 10:46, Ľuboš Kašický   

Smutný úvod Rallye Monte Carla

Hneď v úvodnej ereske neovládateľné auto Haydena Paddona zostrelilo španielskeho fotografa, ktorý zraneniam podľahol.

Dlho očakávaný úvod novej sezóny MS v rely začal veľmi smutno. Už štvrté auto na prvom meranom úseku rely Monte Carlo sa dostalo do nekontrolovateľného šmyku a Novozélanďan Haydon Paddon, ktorý Hyundai i Coupe WRC pilotoval, už nedokázal zabrániť havárii.

„Pred koncom rýchlostnej skúške sme vleteli na čierny ľad. Stočilo nás to a už sme sa len viezli," opisuje nešťastný moment pilot továrenského tímu Hyundai. Organizátori rýchlostnú skúšku okamžite zastavili a zraneného španielskeho fotografa (50) vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Nice. Žiaľ, ani to už nepomohlo a Španiel zraneniam podľahol.

mc01-1.jpg

Následne bola celá prvá rýchlostná skúška zrušená a posádky večer vo štvrtok absolvovali iba druhý meraný úsek, ktorý ustanovil poradie pred piatkovou 1.etapou (1.Neuville-Hyundai, 2.Ogier-Ford, 3.Haninnen-Toyota, 4.Meeke-Citroen, 5.Tanak-Ford, 6.Evans-Ford, .... 29.Bisaha-Ford,...).

mc03-1.jpg

Tím Hyundai vydal tlačové vyhlásenie v ktorom uvádza, že vozidlo číslo 4 s posádkou Hayden Paddon a John Kennard vrazilo bokom do svahu potom, čo sa zošmyklo na čiernom ľade. Tím a posádka prisľúbili organizátorom plnú podporu pri vyšetrovaní incidentu a zároveň vyjadrili sústrasť rodine a priateľom zosnulého fotografa. R.I.P.

mc-hyu-statement.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri