Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Smola Kekeňáka s Bystránom v Dobšinej

Monday, 03. 10. 2022 - 09:09, Miroslav Majláth   

Smola Kekeňáka s Bystránom v Dobšinej

Rožňavský Kesko Racing Team sa v rámci Rallye La Control predstavil s posádkou Marián Kekeňák – Zdenko Bystrán a vozidlom Ford Fiesta Proto, no cieľ nakoniec nevideli.

 

asr63678-1.jpg

Podujatie, ktoré vlastne na poslednú chvíľu zachraňovalo seriál Slovenský Rally Pohár našlo centrum v Dobšinej. Na štart sa postavilo takmer šesťdesiat súťažných posádok, ktoré medzi sebou bojovali nielen v rámci už spomínaného pohárového seriálu, ale aj v rámci ďalších nižších seriálov. Na podujatí sa fanúšikom rally súťaží predstavilo aj niekoľko súťažných posádok z veľkých majstrovstiev, ktoré si sem prišli vyskúšať svoju techniku pred blížiacou sa 48. Garett Rally Košice 2022. Medzi touto partiou sa predstavila aj posádka Kesko Racing Teamu, Marián Kekeňák a Zdenko Bystrán na vozidle Ford Fiesta Proto.

Tibor Szabosi

Podujatie pre posádku Kesko Racing Teamu nezačalo vôbec zle. V prvom teste dojazdila na treťom a v druhom na štvrtom mieste absolútneho poradia. Po dvoch rýchlostných skúškach im patrilo tretie miesto celkového poradia. Už v tomto momente bolo jasné, že súťaž, ktorá v sebe skrývala iba tri rýchlostné skúšky nebude úplne jednoduchá a ľahká. O tom svedčilo aj viacero súťažných posádok, ktoré zo súťaže odstúpili, či už z dôvodu technických porúch, ale aj menších havárií, ktoré ich účastníkom však už nedovoľovali pokračovať ďalej. A presne takáto nehoda postihla v treťom, čiže záverečnom teste aj Kekeňáka s Bystránom.

Tibor Szabosi

„V poslednej rýchlostnej skúške sme boli v jednej z početných zákrut rýchlejší ako sme mali byť. Skončilo to drobným výletom mimo trať a poškodením nášho Fordu Fiesta Proto. Je to škoda, pekne sme sa spolu so Zdenom rozbiehali a držali sme krok s najrýchlejšími. Celá súťaž bola na vode a dosť nám vadilo rosiace sa okno. Teraz je však už zbytočné plakať nad rozliatym mliekom, stalo sa a nás teraz čaká urýchlená oprava auta pred Košicami,“ opísal dôvod odstúpenia Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi

Tak ako sme už spomínali, teraz Kesko Racing Team a jeho súťažné posádky čaká príprava a následný štart na poslednom podujatí slovenského rally šampionátu, na 48. Garett Rally Košice 2022. Toto podujatie sa bude konať v dňoch 20. – 23.10.2022.

Miro Majláth

Tibor Szabosi



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri