Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Smola aj šťastie Igora Drotára v Ožďanoch

Tuesday, 19. 05. 2015 - 16:34, Martin Trenkler   

Smola aj šťastie Igora Drotára v Ožďanoch

Krásny májový víkend na juhu Slovenska v oblasti chudobnej, no malebnej - takto by sa dali zadefinovať preteky automobilov do vrchu pod názvom Oždianske serpentíny. Slovenská špička predviedla diváckej kulise skutočné čaro motoršportu. K nemu však okrem trofejí a úspechov patrí aj smola. Keďže sa pretekárske stroje budujú na hranici technických možností, občas vám 700-koňové vozidlo vypovie poslušnosť. Tak ako Mistubishi Lancer 05 Igora Drotára. Šťastím v nešťastí však bolo skvelé druhé miesto v nedeľňajších pretekoch.

Oždianske serpentíny patria medzi tradičné slovenské preteky automobilov do vrchu. Množstvo divákov zaplnilo okolie len 2 800 m trate s celkovým prevýšením 105 m. Slovenský "Rosberg" a "Hamilton" - čiže Drotár a Béreš patria od začiatku roka k jasným favoritom na absolútny titul MSR PAV. Neboli by to však automobilové preteky, keby sa nediali aj nečakané situácie. Viac nám o tom porozprával Igor Drotár:

Tibor Szabosi;h7p6286-4.jpg

"Oždianske serpentíny - to je nádherný kopec v krásnej obci s množstvom divákov. Veľmi som sa tam tešil, pretože nás opäť čakali krásne súboje s Jožkom Bérešom ml. Prvú tréningovú jazdu som nešiel naplno, aby som v tých ďalších ukázal, ako rýchlo vieme ísť. Hneď v druhej jazde sme už zápasili o stotiny sekundy! Môj ďalší boj trval veľmi krátko, pretože mi jednoducho odišlo auto. Ukázalo sa, že ide o väčší problém - praskol nám zotrvačník. Uvažovali sme, či ho stihneme opraviť, no tím Komvet sa hneď pustil do práce a na nedeľu sme boli opäť plne nachystaní. Hneď v prvej nedeľňajšej tréningovej jazde mi pískalo turbo, ktoré mechanici čo najrýchlejšie vymenili. No v druhej jazde nebol výkon ešte taký, aký mal byť. Ani v prvej ostrej jazde nešlo všetko tak, ako by malo a odišiel nám alternátor. Napriek tomu som dosiahol druhý čas za Bérešom, ktorý tiež riešil technické problémy. S plným nasadením sme sa pustili do druhej jazdy, no aj tam nás postihli problémy s turbom. Béreš zaslúžene vyhral a teším sa, že mám takú konkurenciu. Nebol som ani plne koncentrovaný na jazdu, keďže sme riešili problémy na poslednú chvíľu a nebolo jasné, či vôbec niečo stihneme. Nie som vôbec nešťastný, verím, že smolu sme si už vybrali a na Jahodnej to bude už len dobre. Teším sa aj z ostatnej konkurencie, ktorá je veľmi rýchla. Za skvelú atmosféru vďačíme skvelej diváckej kulise, ktorá si domov odniesla aj množstvo mojich kalendárov. Napriek druhým miestam ma potešila trofej predsedu samosprávneho kraja, ktorý ma nazval „Igor Drotár - levie srdce" - nevzdáva sa a bojuje aj napriek problémom. Teraz si konečne odpočinieme, čaká nás voľný víkend a následne môj a Bérešov domáci kopec pri Košiciach. Podľa informácií z tímu Komvet by malo auto opäť bezchybne fungovať."

Tibor Szabosi;h7p7089-1.jpg

Moris Cup Jahodná patrí k najobľúbenejším pretekom do vrchu u nás a na programe je 30.-31. mája.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;0y2a3658.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri