Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenský tím zvíťazil v Španielsku!

Monday, 07. 09. 2015 - 14:41, Public relations   

Slovenský tím zvíťazil v Španielsku!

Bola to dráma, aká sa len tak ľahko nevidí. Tím ARC Bratislava na 24-hodinovke v španielskej Barcelone triumfoval v triede SP2 po naozaj tuhom boji do posledných minút. Čisto slovenská posádka Miro Konôpka - Zdeno Mikuláško - Matej Konôpka - Miro Horňák stála na najvyššom stupienku pred francuzskym GC Automobile a austrálskym MARC Cars.

Žlté Porsche 997 Cup S s číslom 66 v tréningoch i kvalifikácii ešte nemuselo naplno ukázať svoj potenciál. Všetko podstatné sa udialo až v pretekoch. Štart bol dobrý, v konkurencii 74 posádok z celého sveta sa slovenské Porsche pohybovalo na 6-7. mieste celkového poradia,ale nebolo to vôbec jednoduché. Po tretine pretekov, približne o 20:00, ukázali televízne zábery Porsche tímu ARC Bratislava v prachu mimo trate. Po kontakte so španielskym SEATom priviezli Porsche do boxov s poškodeným chladičom a ľavým zadným kolesom. Opravu odhadli na jednu hodinu a viac. „Boli to rozporuplné pocity. Podobné, ako v júli na okruhu Paul Ricard. Zvažovali sme, či sa pustiť do opravy, alebo to vzdať. Hodina straty je už aj na 24-hodinovke veľmi veľa. No napokon sme sa rozhodli ísť do toho naplno a začalo sa opravovať, mechanici podali fantastický výkon," povedal po pretekoch Miro Konôpka.

arc-24bcn-1.jpg

Po 45 minútach v boxe vyrazilo slovenské Porsche s číslom 66 opäť na trať, na 45. mieste celkovo a 7.mieste v triede SP2. Od prvých kôl išli všetci piloti úplne na doraz. Dobre vyskladaná posádka jazdila prakticky totožné časy a ARC Bratislava sa postupne posúval hore. Vďaka výbornej nočnej jazde sa už pred svitaním dokázal dostať na 3. miesto v triede SP2. Bolo to aj vďaka výbornej práci manažéra Andyho Studeniča, ktorý vždy správne načasoval zastávky v boxoch s tankovaním. Slováci tak patrili medzi tímy s najrýchlejším dopĺňaním paliva. Po večernej smole sa črtal dobrý výsledok, no do cieľa ešte stále zostávalo dosť času. Dovtedy vedúci tím triedy SP2 MARC cars z Austrálie musel do boxov opravovať, a tak sa náš tím posunul na 2. miesto. A stále sťahoval náskok 1 kola nového lídra francúzskeho GC Automobile na siluete BMW. Konzistentnými a rýchlymi časmi na kolo sa to napokon podarilo. 20 minút pred koncom Zdeno Mikuláško doslova uštval francúzskeho profesionála Varuttiho a donútil ho chybovať. ARC sa po 16 hodinách dostal späť na 1. priečku svojej triedy!

arc-24bcn-2.jpg

Do konca pretekov sme predbehli ešte dvoch súperov a v celkovom poradí naše číslo opäť svietilo na veži barcelonského okruhu pre TOP10 na 9.mieste.

„Je to skoro neuveriteľné," žiaril v cieli šťastím Miro Konôpka. „Dnes sa opäť potvrdilo, že 24-hodinové preteky sa môžu rozhodnúť aj v samom závere. My sme mali smolu večer, naši austrálski súperi zas ráno. Vedeli sme, že dotiahnuť vedúci tím GC so siluetou BMW nebude ľahké, no napokon sa nám to po skvelom výkone podarilo."

arc-24bcn-3.jpg

O úrovni 24H SERIES ešte líder tímu ARC Bratislava dodal: „Opäť sa potvrdil kvalitatívny rast tejto série. Som rád, že sme boli pri tom a dobre sme reprezentovali Slovensko. V tejto sezóne sa nám dosiaľ nedarilo podľa predstáv, no tu sme si to všetko vynahradili. Kto by povedal, že po prepadnutí sa na 45. miesto sa dostaneme až na 9. priečku v cieli, že vyhráme najobsadenejšiu triedu pretekov?  Ďakujem za to všetkým našim jazdcom, mechanikom, manažérovi Andymu Studeničovi a aj ostatným členom nášho tímu. V boxe bola výborná partia a stále sme verili, že to dokážeme. Doteraz ARC Bratislava stal viackrát na pódiu v šampionáte 24h series, ale za volantom boli Američania, Nemci, Taliani či Poliaci. Dnes sme to dokázali s rýdzo slovenskými jazdcami. Mám z tohto výsledku veľkú radosť."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri