Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Moto

Slovenský Pohár CPM 2012 na okruhu Formuly 1

Wednesday, 13. 06. 2012 - 18:05, Martin Huraj   

Slovenský Pohár CPM 2012 na okruhu Formuly 1

Organizátori podujatia už od štvrtka pripravovali zázemie štvrtého kola poháru. Slnkom zaliate údolie pri maďarskom mestečku Mogyoród, na ktorom je okruh vystavaný, bolo v tom čase ešte celkom pokojné. Akurát o pár boxov ďalej sa rozkladali tímy sajdkáristov, ktorí mali tiež na okruhu známom z Formuly 1 počas víkendu preteky majstrovstiev sveta. Od piatkového rána sa začali zbiehať aj naši pretekári. Po technickom preberaní umiestnili motocykle do boxov a začali sa pripravovať na štyri poobedňajšie voľné tréningy. V medzičase mohli sledovať sajdkáristov ako sa boria s nástrahami okruhu.

scupiv001.jpg

V sobotu sa od rána hmýrili v boxoch jazdci spolu s mechanikmi. Všetci pretekári sa snažili využiť posledný voľný tréning pred kvalifikáciou a nastaviť motocykel čo najlepšie na miestne podmienky. Obavy priniesla ohlásená prehánka, ktorá prinútila jazdcov a ich tímy pripraviť sa aj na mokrý variant, ale našťastie nebolo treba meniť pneumatiky ani nastavenie motocyklov. Po obednej prestávke nastalo obligátne rušné obliekanie kombinéz, rukavíc, nakoniec helma, posledné pobúchanie po pleci pre šťastie pred pretekmi od najbližších a vyraziť na okruh formovať sa na štartový rošt podľa kvalifikačného poradia. Na Hungaroringu sa súťažilo v triedach -600 a +600 na osem kôl.

scupiv002.jpg

V nižšej triede -600 sa po neúspechu v minulom kole pohára konečne podarilo nášmu pretekárovi Pavlovi Mihalkovičovi postaviť na pódium. So stratou na najrýchlejšieho pretekára čosi vyše päťdesiattri sekúnd skončil v celkovom hodnotení na desiatom mieste, to mu však stačilo na víťazstvo medzi Slovákmi. S výsledkom nebol stopercentne spokojný: „Išlo sa mi celkom dobre, ale na niektorých zákrutách mi motorka plávala. Viem, že som išiel aj skoro na brzdy," dodal Pavol s tým, že nabudúce chce určite zajazdiť lepší čas. Hungaroring pozná zo sedadla stodvadsaťpäťky a toto boli jeho len štvrté preteky v sedle silnejšieho stroja. Vedúci pretekár seriálu Roman Kudlík bol spomedzi Slovákov v cieli na siedmom mieste a v priebežnom hodnotení sa tak jeho náskok práve na Mihalkoviča zmenšil na trinásť bodov.

scupiv003.jpg

V triede +600 sa Slovákom darilo. Napriek nie celkom podarenému štartu preteky v celkovom hodnotení vyhral Ladislav Miklánek. Po tom, čo za sebou nechal najsilnejšieho maďarského jazdca Szabolcsa Rékásiho, ktorý musel preteky opustiť pre technické problémy, prišiel do cieľa s prehľadom prvý a to napriek tomu, že na tomto okruhu pretekal len druhýkrát. „Hungaroring sa mi páči," vysvetlil s úsmevom Ladislav. Po úvodnom trápení sa mu podarilo predbehnúť trojicu pomalších pretekárov a potom mu už nič nebránilo v pokoji dojazdiť do cieľa na prvom mieste. O výborné druhé miesto v celkovom hodnotení sa postaral Gabriel Kováč, ktorý stratil na Ladislava necelých šesť a pol sekundy.

scupiv006.jpg

Agentúra Slovakia Racing tentoraz vyhodnotila aj špeciálne ceny pre najväčších skokanov pohára - Roman Kučera a Juraj Varga získali uznanie za výrazný posun v časoch a Jaroslav Kamenický za časové umiestnenie v triede +600 Veterán, ktorá pre nízku účasť nebola vyhlasovaná samostatne.

scupiv007.jpg

Slovenský Pohár CPM 2012 sa začína profilovať na zaujímavé podujatie. V niekoľkých boxoch rozložené tímy pripomínajú rodinné prostredie. Medzi tímami panovala priateľská nálada ale aj súťaživosť čo k pretekom patrí. Agentúra Slovakia Racing sa nestratila ani v cudzom maďarskom prostredí a pripravila pre pretekárov náležité zázemie. Slovenský Pohár CPM 2012 sa ďalším, v poradí piatym podujatím vráti na okruh Slovakia Ring. Na preteky sa môžete registrovať na stránke www.slovakiaracing.sk, kde nájdete aj viac informácii.

Výsledky štvrtého kola Slovenského Pohára CPM 2012
Traja najlepší slovenskí jazdci a ich najrýchlejšie kolá

-600
1. 155 Pavol Mihalkovič SVK 2:05.224
2. 111 Ján Fizel SVK 2:04.685
3. 51 Juraj Benko SVK 2:05.278

+600
1. 48 Ladislav Miklánek SVK 1:57.091
2. 13 Gabriel Kováč SVK 1:58.460
3. 882 Zsolt Nagy SVK 2:02.917

Kalendár najbližších pretekov Slovenského Pohára CPM 2012
26.06.2012 Slovakiaring
25.07.2012 Slovakiaring
30.08.2012 Slovakiaring
16.09.2012 Slovakiaring

Slovenský Pohár CPM - jedinečné podujatie na Slovenskej motošportovej scéne. Na základe poverenia Slovenskej motocyklovej federácie ho organizačne zabezpečuje agentúra Slovakia Racing, s.r.o. Slovenský Pohár CPM je seriál pretekov určený pre držiteľov „B" licencií. Jazdci pretekajú v troch kategóriách 125, -600 a +600 kubických centimetrov. Seriál pretekov umožní stráviť jazdcom desiatky hodín na okruhu a zlepšiť tak svoje jazdecké schopnosti resp. kvalitatívne sa posunúť na profesionálnu úroveň.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri