Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenský okruhový pohár sa začal

Thursday, 18. 04. 2013 - 09:50, Martin Trenkler   

Slovenský okruhový pohár sa začal

Slovenský okruhový pohár napísal v pondelok 15. apríla 2013 svoju prvú kapitolu na Slovakia Ringu. Varianta 4 je so svojimi 5 922 metrami najdlhšou zo šiestich možných. Jazdia sa tu také významné preteky ako WTTC či FIA GT. Preteky boli pôvodne naplánované na koniec marca, ale neústupná zima sa rozhodla potrápiť usporiadeteľov.

time-attack-2.jpg

Nový termín vyšiel fantasticky a krásne slnečné počasie počas celého dňa nemohlo spraviť lepšiu kulisu pre zúčastnených. Mnoho jedincov sa ešte pár dní bude tešiť z opálenia na cyklistu.

Negatívom podujatia bola nízka účasť a takmer polovičný úbytok prihlásených jazdcov. Kvalita zúčastnených bola mimoriadne vysoká a zažili sme aj Slovenskú premiéru Mercedesu SLS AMG GT3 Rudolfa Machánka. Mimoriadne výkony predviedol Tomáš Liedl na Audi TT-R DTM V8, ktorý zaznamenal najrýchlejší čas na kolo v kvalifikácii aj v pretekoch. Zaujímavou bola určite aj účasť mediálne známeho stroja Praga R1.

Po zoznamovacích jazdách sa ostré jazdenie začalo kvalifikáciou. V triede 2 do 2000 cm3 si prvú historickú pollposition vybojoval časom 2:24,368 min. Peter Ambrúz na vozidle Vauxhal Vectra ST. Na druhom mieste s tesným odstupom na lídra skončil Peter Schober na BMW E46 s časom 2.24.823 min. a tretie miesto si vybojoval Alexander Šuhajda a jeho Renault Clio s časom 2:31.305 min.

V prvých pretekoch na 20 min s letmým štartom však P. Ambrúz v 5 kole prebrzdil a z výbehovej zóny sa vlastnými silami nevedel dostať. Výhru tak prevzal P. Schober, druhý skončil A. Šuhajda a tretí na svojom Seate Leon skončil Martin Krška. Poruchy pokazili preteky Mariánovi Pilárikovi s Octaviou a rovnako neslávne skončil aj Ondrej Fekete a jeho Seat Leon.

V druhých pretekoch si Peter Ambrúz už svoju pozíciu ustrážil a vyhral s tesným náskokom 2.078 s pred Petrom Schoberom. Tretie miesto vybojoval Alexander Šuhajda.

Kvalifikácia triedy 3 skončila dominanciou teamu Jiřího Procházku s BMW Z4 GTR s časom 2:17.474 min. Druhé meisto si vyjazdil Martin Juhász na BMW M3 a tretí skončil Gustáv Budínsky na Renaulte Megane R26.R.

Prvé preteky však vyhral Martin Juhász pred Sergejom Skarpíškom s Oplom Astra GSI TURBO a tretie miesto si zaslúžil Gusto Budinský. Marián Polónyi, Jiří Procházka a Majo Janeček preteky pre rôzne dôvody nedokončili.

Aj druhý pohár za prvé miesto si zobral M. Juhász. Druhý Marián Polónyi na BMW 130i porazil tretieho G. Budinského len o 0.447 s.

Najsilnejšiu triedu 4 ovládol Tomáš Liedl už do kvalifikácie. Jeho Audi TT-R DTM V8 trónilo po kvalifikácii na prvom mieste s časom 2:06.716 min. Druhý Rudolf Machánek na Porsche 911 GT3 RS zastavil stopky na čase 2:11.947 a tretí bol Jirí Procházka s BMW M3 GTS 4400 s časom 2:20.885 min.

V prvých pretekoch si borci zachovali rovnaké miesta ako v kvalifikácii. Za zmienku stojí čas 2:05.317 min. Tomáša Liedla, ktorý v pretekoch prekonal aj svoj kvalifikačný výkon.

Druhé preteky okorenilo niekoľko zaujímavých faktov. Na štart sa Rudolf Machánek postavil na novučičkom Mercedese SLS AMG GT3 a postupne sa prepracoval na tretie miesto. Po prvých nevydarených pretekoch predviedol Danny Van Dongen na Prage R1 stíhaciu jazdu. Postupne sťahoval náskok a za prvým Tomášom Liedlom skončil len o 0.852 s.

Ďalšie preteky Slovenského Okruhového Pohára sa uskutočnia už 3. mája 2013 v Brne na miestnom autodróme. Masarykov okruh pre jazdcov ponúkne 5 403 metrov kvalitného asfaltu pre ďalšie boje v jednotlivých triedach. Tešíme sa na Vašu účasť.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri