Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenský okruhový pohár

Tuesday, 05. 03. 2013 - 21:39, Martin Trenkler   

Slovenský okruhový pohár

Slovenský Okruhový Pohár je nový projekt, ktorý má ambíciu poskytnúť priestor ľuďom, ktorí chcú rozvinúť svoj talent na bezpečných okruhoch za nízke štartovné náklady.

Počas zimných mesiacov sa vykrištalizoval kalendár pretekov. Začíname už 22. Marca na Slovakia Ringu, na jeho najdlhšej variante, na ktorej sa jazdí napríklad aj WTTC. V tomto čase už beží registrácia do seriálu, s možnosťou výberu vlastného štartového čísla a zároveň registrácia na prvý pretek sezóny na už spomínanom Slovakia Ringu.

sop-12.jpg

Jazdci sa môžu registrovať na oficiálnej webstránke seriálu www.okruhy.sk. Tieto preteky sú zapísané aj v kalendári SAMŠ, čo umožňuje účasť aj licencovaným jazdcom.

Seriál je primárne určený pre jazdcov, ktorých autá spĺňajú základné bezpečnostné minimá,čiže bezpečnostný rám, športová sedačka, štvorbodové pásy atď.

Organizačný team tvorí skupina ľudí, ktorí sa roky pohybujú na motoršportovej scéne vo viacerých odvetiach a seriáloch. Vieme, že čo seriál, to rôzne predpisy. Technické predpisy boli preto napísané jednoduchou formou, ktorá kladie dôraz na bezpečnosť a viac povoľuje ako zakazuje.

Bezpečnosť ako taká je našou prioritou a preto sa seriál bude jazdiť na okruhoch ako je Slovakia Ring, Autodrom Brno a Euroring v Maďarsku.

Samotné preteky budú začínať kvalifikáciou, nasledovať budú dva pretekypo 20 minút. Každý pretek je hodnotený zvlášť a bude započítavaný do celoročnej kvalifikácie. Na konci roka vyhlásime víťazov na záverečnom výhlasení.

sop-13.jpg

Seriál podporili silní partneri ako InterCars či Castrol, bez ktorých by podobný projekt nemohol vzniknúť.

Predstavujeme Slovakia Ring :
Parametre okruhu radia Slovakia Ring medzi najdlhšie cestné okruhy v Európe. Svojou technickou náročnosťou je veľkou výzvou aj pre tých najskúsenejších no dimenzie výbehových zón Vám zaručujú maximálnu bezpečnosť. Na dráhe sa nachádzajú štyri umelo vytvorené prevýšenia, tzv. horizonty, ktoré sú spestrením celej dráhy a zaručia Vám adrenalín v krvi.
1. Dĺžka trate: 5 922 m
2. Šírka trate: 12 m
3. Dĺžka cieľovej rovinky: 900 m
4. Šírka cieľovej rovinky: 20 m
Rýchlostná dráha spĺňa náročné predpisy FIM a FIA pre organizovanie významných medzinárodných motoristických podujatí.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri