Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Slovakia Ring odštartoval veľkú sezónu

Monday, 27. 03. 2017 - 14:17, Public relations   

Slovakia Ring odštartoval veľkú sezónu

Preteky FIA CEZ OMV MaxxMotion Rallycross odštartovali uplynulý víkend 8. motoristickú sezónu okruhu SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni. Až 165 pretekárov Slovenska, Česka, Rakúska a Maďarska bojovalo o cenné body národných šampionátov a Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) v niekoľkých kategóriách.

Martin Trenkler;ren2100-1.jpg

Najúspešnejším Slovákom sa stal Miroslav Pospíchal na Volkswagene Polo vo výkonnej triede Super Touring Cars s objemom motorov nad 2000 cm3 (STC+2000). V napínavých súbojoch vyhral pred Rakúšanmi Karlom Schadenhoferom (VW Golf) a Oliverom Gruberom (Ford Sierra).

Martin Trenkler;ren3509.jpg

Víťazom najsilnejšej kategórie SuperCars bol maďarský pretekár Tamás Kiss Pál na Peugeote 208 SC. Udržal za sebou skúseného Rakúšana Maxa Puchera na Forde Fiesta SC. Tretí skončil Maďar Zoltán Vass na Mitsubishi Colt SC. Tieto takmer 600-koňové stroje zaujali divákov tiež neuveriteľným zrýchlením, porovnateľným s monopostami Formuly 1 (2 s z 0-100 km/h).

Martin Trenkler;ren2810.jpg

Síce chladnejšie, no stále priaznivé slnečné počasie si vychutnalo množstvo divákov, na ktorých čaká najbližšie hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Za zmienku určite stoja českí driftéri z Czech Drift Series už tento piatok (31.3.), ale aj nový motocyklový šampionát MotoCh (28.-30.4.). Hneď na 1. mája to bude obľúbený Power Fest plný tuningových, drifterských a ďalších skvostov. Jedným z vrcholov sezóny budú FIM EWC - Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov (24.6.), na ktoré sa už teraz chystajú diváci z celej Európy. Prestížny svetový šampionát zažije na SLOVAKIA RINGU svoju premiéru v strednej a východnej Európe. Súčasťou víkendu bude aj tradičný motocyklový šampionát Alpe Adria Championship.

Martin Trenkler;ren3359.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri