Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Team na Jahodnej s Florekom, ale opäť bez Jajcaya

Friday, 19. 05. 2017 - 08:36, Public relations   

Slovak National Team na Jahodnej s Florekom, ale opäť bez Jajcaya

Po úspešnom absolvovaní podujatia 43.Bieszczadski Wiścig Górski v poľskej Zaluži sa už počas nadchádzajúceho víkendu predstaví Slovak National Hill Climb Team v Košiciach na podujatí Moris Cup Jahodná 2017.

Oproti Zaluži prichádza v bratislavskom tíme jedna zmena. Na štart podujatia, ktoré sú do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017 započítavané ako štvrté a piate v poradí, sa postaví kompletná zostava jazdcov tímu.

Tibor Szabosi;asf-5771.jpg

Osem jazdcov, osem kusov techniky, ale osem rôznych cieľov, s ktorými na Moris Cup Jahodná budú jednotliví jazdci bojovať. Poďme sa preto pozrieť, kto a s akou technikov sa na štart podujatia v Košiciach vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu postaví.

V prvom rade to bude Jozef Béreš mladší, ktorému sa podarilo v Zaluži v spolupráci so špeciálom Tatuus vybojovať po oba dva dni druhé miesto absolútneho slovenského poradia.

Tibor Szabosi;asf-5999.jpg

Druhým jazdcom, ktorý na Jahodnej odštartuje je Peter Ambrúz v spolupráci s Vauxhallom Vectra ST. Peter v Zaluži najskôr bojoval s nefunkčnou prevodovkou, v nedeľu už vyhral triedu E1-2000.

V Zaluži chýbal Peter Florek, na Jahodnej nebude. Pri zdolávaní trate o dĺžke 4750 metrov mu spoločnosť bude robiť Mitsubishi Lancer EVO IX zaradené do triedy N+2000.

Tibor Szabosi;c30i3412-2.jpg

O triedu nižšie, čiže v N-2000 bude už klasicky o body bojovať Peter Kacvinský. Či sa mu podarí vyhrať triedu aj na Jahodnej ako tomu bolo v Zaluži, uvidíme po pretekoch.

Piatym jazdcom Slovak National Hill Climb Teamu bude na Jahodnej Miro Čiliak. Po plnom bodovom zásahu v Zaluži v rámci seriálu FIA CEZ Historikov v kategórii 5, sa bude Miro snažiť spolu s formulou Metalex uspieť aj v rámci FIA Majstrovstiev historických automobilov v pretekoch automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i2260-4.jpg

Aby toho nebolo málo, na Jahodnej sa vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu opäť predstaví aj trojica nováčikov.

Denis Suja si formulu Tatuus vyskúšal v Zaluži premiérovo. Zvládol ju aj na mokre, aj na suchu. Na Jahodnej by malo byť opäť počasie slnečné a trať suchá, necháme sa teda prekvapiť aké bude dosahovať časy na tomto kopci.

Tibor Szabosi;asf-6171.jpg

Marek Foldi okrem premiéry v slovenskom šampionáte predstavil aj Seat Leon Supercopa. Ako sa vyjadril, auto je perfektné, len on sa s ním musí ešte poriadne naučiť jazdiť. Na Jahodnej bude mať v priebehu víkendu na učenie osem jázd.

Posledným do partie je Pavol Jajcay. Ten si svoju premiéru vo veľkom šampionáte mal vyskúšať už v Poľsku, no na štarte sme ho nakoniec nevideli. Síce v zozname prihlásených figuruje, no na Jahodnej ho opäť neuvidíme.

Tibor Szabosi;c30i1602-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri