Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Slovak National Hill Climb Team uspel aj na Rally Lubeník

Wednesday, 18. 07. 2018 - 16:53, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team uspel aj na Rally Lubeník

Jedno druhé a jedno štvrté miesto v triede patrilo v rámci 10. Enipro Rally Lubeník 2018 súťažným posádkam Slovak National Hill Climb Teamu.

Vlado Hudy s Jarom Frischom odštartovali na tejto jubilejnej súťaži s Hondou Civic TypeR. V priebehu prvých troch rýchlostných skúšok, ktoré sa jazdili na rýchlostnej skúške Peklo už v piatok večer dokázali Vlado s Jarom zajazdiť síce tretie časy, v priebežnom poradí triedy 8 však prenocovali na druhej priečke. V sobotu pridali ku tomuto výkonu dve prvé miesta, dve druhé a dve tretie. Vo finále im za tento skvelý výkon v hodnotení celej 10. Enipro Lubeník 2018 patrilo druhé miesto v rámci triedy 8.

Tibor Szabosi;c30i2662-10.jpg

„Na rýchlostných skúškach Peklo nám súperi, ktorí sú tu doma dosť utiekli. Predsa len je to jedna z najťažších slovenských rýchlostných skúšok a výhoda domáceho prostredia je v takomto prípade na nezaplatenie. Ostalo nám teda bojovať o druhé miesto, čo sa nám aj darilo. Bolo to síce iba o päť desatín sekundy, ale aj to sa počíta. Som spokojný, super sme si zajazdili a odmenou nám boli ďalšie veľmi potrebné body do priebežného hodnotenia," zhodnotil Vlado Hudy po súťaži.

Tibor Szabosi;c30i3997-7.jpg

Pekný výkon podala na lubeníckych tratiach aj druhá posádka Slovak National Hill Climb Teamu, Roland Pecuch a Viktória Dudášová. Spoločne s vozidlom VAZ 2107 sa postavili v triede 6 bojovať oproti podstatne modernejším vozidlám špecifikácie R2. Po trojici úvodných rýchlostných skúšok prenocovala posádka na peknom treťom mieste v triede 6, žiaľ v sobotu ich poriadne potrápila porucha bŕzd vďaka ktorej už strácali na súperov veľmi veľa času.

Tibor Szabosi;asf-5775-2.jpg

„Už v prvej sobotňajšej rýchlostnej skúške nám „odišli" brzdy. Žiaľ, v jednej sekcii sa išli naraz až štyri rýchlostné skúšky kde sme túto poruchu nevedeli odstrániť, čiže sme išli opatrne. V servise sme poruchu ako sa zdalo odstránili, no na rýchlostke sme zistili, že auto stále dobre nebrzdí. Je z toho štvrté miesto v triede, čo ma mrzí, ale sme v cieli a to je podstatné," doplnil po prejdení cieľovej rampy Roland Pecúch.

Tibor Szabosi;asf-6087-2.jpg

Ďalšie kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally 2018 odštartuje až počas posledného augustového a prvého septembrového dňa v Trebišove.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri