Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team do Rechbergu aj so Srnkom na Tatuuse

Wednesday, 18. 04. 2018 - 12:31, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team do Rechbergu aj so Srnkom na Tatuuse

Veľké prekvapenie vo forme angažovania jedného z najlepších slovenských jazdcov, Tomáša „Srnku" Ondreja pripravil pre fanúšikov pretekov automobilov do vrchu Slovak National Hill Climb Team.

„Srnku" bratislavský tím posadí už v rámci úvodného kola slovenských kopcových majstrovstiev do „placky" s ktorou v minuloročnej sezóne vybojoval absolútny kopcový titul Ďodi Béreš.

30729751-10212730969641914-775107782926925824-n.jpg

„S Ďodim sme sa nedohodli na podmienkach ďalšej spolupráce, tak ma napadlo, že na Slovensku sú iba dvaja jazdci, ktorý sú schopní jazdiť s týmto kopcovým špeciálom. Prvým je Ďodi a druhým Srnka. Oslovil som ho s ponukou a hneď sme sa dohodli," vysvetli v úvode Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill Climb Teamu.

Tibor Szabosi;c30i6280-3.jpg

„Srnka" však nie je jediným prekvapením, ktoré pripravil slovenský národný kopcový tím pred pretekmi v Rechbergu. Okrem Tomáša Ondreja totiž na štarte budeme mať možnosť v spomínanom tíme sledovať aj premiéru Anny Ambrúz, ktorá sa predstaví v spolupráci s vozidlom Honda Civic TypeR. Okrem nej sa vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu predstaví aj „skoro" nováčik Peter Salón. Prečo skoro nováčik ? Z jednoduchého dôvodu. Peter totiž zatiaľ absolvoval iba jediné kopcové preteky v Ožďanoch. Tam sa predstavil v spolupráci s vozidlom Renault Clio v skupine N, v Rechbergu to bude so Seatom Leon v skupine E1. Vlado Hudy reprezentuje Slovak National Hill Climb Team rovnako od minuloročných Oždianskych serpentín a tak spoločne s Hondou Civic TypeR ani na Rechbergu chýbať nebude. A aby tých nových tvárí nebolo málo v bratislavskom tíme sa v rámci úvodného podujatia sezóny predstaví aj Róbert Šútor na Škoda Octavia. Samozrejme popri tejto záplave „nováčikov", či „staronováčikov" sa v Slovak National Hill Climb Teame predstavia aj dvaja ostrieľaní, starý harcovníci, čiže Miro Čiliak s formulou Metalex a Peter Ambrúz, ktorý svoj Vauxhall v tohtoročnej sezóne mení za Mitsubishi Lancer EVO IX s ktorým bude zároveň bojovať aj na tratiach zaradených do seriálu FIA EHCC 2018. A práve do tohto vrcholného šampionátu sú zaradené aj preteky 47. Internationales Rechbergrennen "Hill Climb Grand Prix of Austria" 2018.

Tibor Szabosi;asf-4372.jpg

„Porobili sme nejaké zmeny v našom tíme, pomenili techniku, ale ako máte možnosť aj jazdecké obsadenie. Myslím si, že minulý rok nebol zlý, ale sem tam treba trochu upratať a to sa práve stalo. Dúfam, že Srnkovi placka Tatuus PY 012 sadne a podarí sa mu zaradiť medzi najrýchlejších. Verím, že aj našim nováčikom sa bude dariť a všetci si spoločne poriadne užijeme preteky," doplnil na záver Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c30i3716-2.jpg

47. Internationales Rechbergrennen "Hill Climb Grand Prix of Austria" 2018 je podujatie zaradené ako druhé kolo tohtoročného seriálu FIA European Hill Climb Championship, ale aj ako úvodné kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 štartuje už počas nadchádzajúceho víkendu, čiže 21. - 22.4.2018 na legendárnej trati v Rakúsku.

Tibor Szabosi;asf-2571-1.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth 

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri