Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sládečka v Dubaji treti!

Sunday, 15. 01. 2017 - 21:04, Public relations   

Sládečka v Dubaji treti!

Na premiérových pretekoch TCR Middle East v Dubaji sa zúčastnil aj talentovaný slovenský pretekár Filip Sládečka. Na 5.39 km dlhom okruhu Dubai Autodrome si reprezentujúc farby LIQUI MOLY TEAM ENGSTLER vo veľkej konkurencii vybojoval skvelé tretie miesto.

V podstate šlo o dva závody, avšak v prvom musel kvôli kontaktu s jazdcom v prvej zákrute odstúpiť. V druhom závode sa však otáčalo poradie z kvalifikácie a Filip tak štartoval z štvrtého miesta.

2017-2017-dubai-thursday-11-filip-sladecka-03.jpg

Štart mi vyšiel nad očakávania a do prvej zákruty som vošiel z prvého miesta. Postupne som si spravil malý náskok, ktorý som postupne začal strácať. Myslím, že až do deviateho kola som viedol a posledné 3 kolá boli veľmi zaujímavé, keďže sme štyria jazdci bojovali o 1. miesto....do cieľa sa mi podarilo prísť na vynikajúcom 3. mieste.

Filipovi sa na Dubajskom okruhu páčili hlavne jeho klopené zákruty, problém s okruhom nemal, občas sa mu však vychádzalo ťažšie z pomalých zákrut. Okolie tohto okruhu je tvorené čistým pieskom, takže asfalt neponúkal taký grip na aký je zvyknutý. Či bude pokračovať v sérií TCR Middle East je však v štádiu riešenia, keďže Filip bol s tímom dohodnutý len na jeden závod. Podľa jeho slov by potreboval vyskúšať auto TCR nech sa rozhodne, či v seriáli pokračovať alebo sa porozhliadať niekam inam. Ak by sa rozhodol dokončiť tento seriál diváci by ho ešte uvideli na pretekoch v Abu Dhabi a Bahrajne. Očakávania v tomto seriáli nemá, chce hlavne zbierať skúsenosti a veľa sa učiť, takže na boje o titul vôbec nemyslí.

15991443-1421202947890351-1467097408-o.jpg

V tíme LIQUI MOLY TEAM ENGSTLER sa popri Filipovi Sládečkovi predstavil aj ďalší slovák - Maťo Homola, ktorý skončil na druhom mieste. Medzi týmito mladými jazdcami vládla určitá rivalita, avšak len na trati. Títo jazdci si medzi sebou menili skúsenosti a pomáhali si, Filip si jeho skúsenosti veľmi cení a za každú jeho radu mu ďakuje. Koho však považuje za favorita na celkový titul v sérií?

O titul súperia v podstate všetci, takže asi každého. Ale podľa mňa je to skôr o naberaní skúseností s autom. TCR autá vyžadujú iný štýl jazdenia a oveľa precíznejšiu prácu, na akú som bol doteraz zvyknutý. V podstate mám zaužívaný štýl GT3, ktorý mi tu absolútne nefungoval. Dosť dlho mi trvalo, kým som na to prišiel, ale na konci víkendu, a hlavne v Race 2, bolo vidieť že som sa s autom zžil troška viac. Je to pre mňa výzva, na ktorú sa celkom teším a dúfam, že sa mi podarí ísť celý seriál, prípadne aj nejaké iné závody TCR.

16106362-1421202161223763-1969618784-o.jpg

Text: Július Salzer



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri