Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Skútre odštartovali v Trenčíne

Tuesday, 20. 05. 2008 - 00:01, T. Szabosi   

Skútre odštartovali v TrenčíneV meste pod hradom Matúša Čáka bolo rušno. Slovenská Asociácia Skútrov odštartovala v Trenčíne prvé tohtoročné preteky jednotlivcov seriálu Scooter GP. Jazdilo sa na asfaltovom povrchu, na parkovisku hypermarketu Tesco, v štyroch kubatúrach 50 street, 50 sport, 70 racing a Open.

41 jazdcov absolvovalo preteky v jednotlivých triedach v troch samostatných rozjazdách. Trať bola náročná, technická, plná zákrut. Stačila nepatrná, malá chyba, ktorá rozhodla o výsledku a celkovom umiestnení jazdca. O kolízne situácie, najmä pri kontakte kolies skútrov nebola núdza.

V najslabšej kubatúre 50 street si prvé a druhé miesto vyjazdili syn a otec, Pavol a Peter Vránsky z Motos Racingu. Tretiu priečku obsadil Ján Pavlík z komárňanského GVP Racingu. Ozdobou tejto triedy bola jediná dievčina dnešných pretekov, ambiciózna Silvia Beňová z tímu PromoActivity RT.

Najobsadenejšou bola kubatúra 50 sport, v ktorej štartovalo 15 jazdcov. Svoje celkové prvenstvo si svojou jazdou systémom štart – cieľ vyjazdil Matej Dugovič zo šenkvického LTM Racing teamu. Druhú priečku obsadil domáci, Lukáš Sulo, mladá nádej trenčianskeho Scooter teamu a na celkovom treťom mieste skončil Tomáš Nižňan z VT Racing teamu.

Veľké boje boli aj troch rozjazdách triedy 70 racing, kde si svoje suverénne miesta vyjazdil B2L team a to na prvom mieste s trenčanom Dušanom Predanocym a na druhom s Liborom Bučekom. Celkovo tretí skončil Václav Krupička z českého ST Racingu.

V najsilnejšej kubatúre Open si svoje suverénne víťazstvo vydobil jazdou štart – cieľ vo všetkých troch rozjazdách šenkvičan z LTM Racingu Martin Nemčovič. O druhú priečku urputne bojovali jazdci Viktor Vodanský a Marek Dugovič. Ten skončil na celkovej druhej priečke a Viktor Vodanský na tretej.

Najmladšia motoristická športová disciplína, preteky skútrov, si z roka na rok získava väčšiu popularitu, ako v obsadení jednotlivých tried, tak aj zvýšeným počtom návštevníkov jednotlivých podujatí, o čom svedčili aj tieto trenčianske preteky.


Maroš Palesch
hovorca SAS


Výsledky:

Street
Sport
Racing
Open






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri