Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Skoro mi oči vypadli. Pedál prázdny!, vydesil sa Kukučka

Sunday, 28. 05. 2017 - 12:06, Ľuboš Kašický   

Skoro mi oči vypadli. Pedál prázdny!, vydesil sa Kukučka

Prečítajte si, čo povedali pre našu stránku autosportfoto.sk pretekári po skončení tretieho podniku Majstrovstiev Slovenska v rely, ktorý sa jazdil tento víkend v Poprade, ako 44.ročník Rallye Tatry.  Pokračovanie článku "Tri súťaže - traja víťazi". 

 

Grzegorz Grzyb, Škoda Fabia R5 (Rufa Sport) - 1.miesto absolútne
„Od začiatku sme vedeli, že to bude veľmi ťažký súboj o víťazstvo, lebo posádky tu išli veľmi rýchlo. Vedeli sme, že musíme udržať tempo a neurobiť žiadne veľké chyby. Bolo to ťažké, lebo sa išlo ozaj veľmi rýchlo a občas prišli drobné chyby. Myslím si, že veľmi dôležitý bol druhý prejazd Huty včera večer, kde sme do toho dali 110% a urobili si drobný náskok na Martina Kočiho. Potom sme sa snažili neustále tento rozdiel pár sekúnd kontrolovať. V cieli to síce bolo iba o sedem desatín, no podarilo sa a preto sa tomu o to viac tešíme."

ik8a3090.jpg

Martin Koči, Škoda Fabia R5 (L Racing - Styllex) - 2.miesto absolútne
„Bol to veľmi pekný súboj. Veľmi vyrovnané preteky. Pre nás je druhé miesto do šampionátu super. Samozrejme trochu mrzí tých 0,7 sekundy na víťazstvo, no užili sme si to. Boli tu eresky, ktoré Grzybovi zjavne sedeli. My sme sa snažili ísť svoje tempo a nestratiť rýchlosť. Dopadlo to tak, ako to dopadlo, no určite pekný súboj. V pretekoch sme nemali žiadne krízové miesto. Auto bolo výborne pripravené a mohli sme ísť svoju stratégiu."

ik8a2681.jpg

Tomáš Ondrej, Škoda Fabia WRC (XIQIO Racing) - 3.miesto absolútne
„U nás sa to zlomilo hneď v prvý deň, lebo sme skúšali nové pneumatiky, ktoré žiaľbohu nefungovali a hneď to bolo vidno na časoch. Stratili sme tam takmer sedemnásť sekúnd, čo sa už dnes pri tej vyrovnanosti nedalo stiahnuť. V cieli sme síce tretí, ale stále so stratou 15 sekúnd. Evidentne sme si to prehrali počas prvého dňa kvôli pneumatikám. Myslím, že by sme mali na víťazstvo, ale dohnať takúto stratu v takomto tempe, v akom sa išlo dnes, bolo nereálne."

ik8a4194.jpg

Pavel Valoušek, Ford Fiesta R5 (Icari Rally Team) - 4.miesto absolútne
„Pre nás to bola zložitá súťaž. Problémy s brzdami sme mali už v Prešove. Mysleli sme si, že sme to už odstránili, no príčina bohužiaľ inde. Takže v piatok sme sa trápili. Snažili sme sa ísť rýchlo, no s prepadnutým brzdovým pedálom sme naberali stratu. Večer sme problémy vyriešili, no bolo pre mňa ťažké získať späť dôveru v auto. Stále som tú brzdu podvedome skúšal, či pedál ide dobre. Na posledných dvoch ereskách dnes sa nám pridal k tomu problém s „popof" ventilom, ktorý sa nám neotvoril po celú súťaž ani raz a na tých posledných dvoch sa otvoril hádam aj „dvadsaťosemkrát". Po včerajšku sme dnešok už zobrali skôr na vyskúšanie iného nastavenia, čo verím že prinesie úžitok pre nasledujúce súťaže. Vedúca trojica išla vo veľkom nasadení, ktorému sme my v tejto súťaži nestačili. Takže zapísali sme nejaké body. Ide sa na šampionát. Tri súťaže a traja rôzny víťazi, čo je výborné pre šampionát. Gratulujem súperom. Boli naozaj rýchli, no my sme ich tempu tentoraz nestačili."

ik8a2960.jpg

Mattias Adielsson, Ford Fiesta R5 (CS - TRT Rally Sport) - 5.miesto absolútne
„Zasa som získal nové skúsenosti. Eresky tu boli naozaj veľmi rýchle. Skúšali sme nové nastavenie na aute a myslím, že sme sa znova zlepšili. Snažili sme sa držať vysoké tempo, ktoré sa tu nasadilo. Samozrejme sa stále učíme a snažíme sa vyhnúť zbytočným hlúpym chybám. Preto sa teším, že sme sa dokázali držať po celý čas tesne za najlepšími. Pekný súboj sme zviedli s Majerčákom. Na Valouška sme už strácali takmer pol minútu a to sme nedokázali znížiť. Rely sa mi veľmi páčila. S Andreasom sme si to užili a pred ďalšou súťažou Hustopečiach sme zasa väčší optimisti. Veríme, že budeme ešte rýchlejší."

img-7709.jpg

Vlastimil Majerčák, Ford Fiesta R5 (L Racing) - 6.miesto absolútne
„Snažili sme sa celý čas dať do toho všetko. Včerajšie eresky na Hute mi veľmi sedeli. Mestský okruh ja príliš rád nemám. To je len brzda plyn, to ja občas pokazím. Súťaž sa vyvŕbila pre nás ako súboj s Adielssonom o piate miesto. Dnes sme sa vzájomne preťahovali o pozíciu. Vyšiel nám úvod, no potom prišiel Hnilec, ktorý veľmi nemusím a stratil som cenné sekundy. Tam v tom stúpaní z Hnilca na vrch Sulovej sú samé vracačky. Myslím, že som k tomu zle pristúpil, lebo som sa veľa šmýkal a prehrial som si pneumatiky. V nasledujúcej časti, kde sa dolu letelo som sa potom nemohol do nich tak zaprieť. V oboch prejazdoch na tomto úseku som urobil rovnakú chybu a tam som si myslím prehral súboj s Adielssonom. Škoda, lebo včera bol medzi nami rozdiel iba 1,5 sekundy. Na Mlynkoch a Bystrom som nad ním stále vyhral, no ten Hnilec bol rozhodujúci."

ik8a4185.jpg

Igor Drotár, Škoda Fabia R5 (Drotár Autošport) - 7.miesto absolútne
„Včera sa mi išlo výborne. Mal som z toho krásny pocit. Aj dnes sme začali dobre, ale potom sme stratili spoločný rytmus so spolujazdcom, čo nás trochu vyhodilo. Ale som spokojný, lebo v tejto silnej konkurencii a v tempe, v akom sa jazdilo je siedme miesto naozaj pekné. Rýchlostné skúšky tu boli naozaj rýchle a ťažké. Na to, že sme s Tomášom jazdili spolu iba tretie preteky to bolo dobré. Auto bolo fantastické. Keby som ja tak fungoval, ako auto, tak by som vyhral."

ik8a3902.jpg

Tomáš Kukučka, Ford Fiesta R5 (KL Racing) - 8.miesto absolútne
„Žiaľ nám hneď vo včerajšom úvode odišli brzdy. Na hute som stúpil na pedál a pedál prázdny. Skoro mi oči vypadli. A pretože sme medzi oboma ereskami nemali servis, tak sme sa s tým trápili aj na druhej ereske a nachytali sme hneď asi minútu. Prejavilo sa to na mojom psychickom bloku aj dnes dopoludnia. Potom som si však povedal, že musím na to zabudnúť a zapnúť. Popoludní som sa teda znova rozbehol, ale už bolo neskoro. Strata sa už nedala dobehnúť, ale aj ôsme miesto je v tejto konkurencii pekné. Berieme nejaké body do majstráku a to je dôležité. No asi mi domáce Tatry nie sú súdené. Okrem roku 2015, keď som bol tretí, tu mám stále smolu."

ik8a2668.jpg

Peter Gavlák, Mitsubishi Lancer Evo IX (IMAXX ADV Rally Team) - 9.miesto absolútne, 1.miesto trieda 3
„Začali sme hneď zostra, lebo sme tušili, že Lukáš Matěna nám nenechá nič zadarmo. Huta nám sadla. Výborne sme si zajazdili. Mali sme to výborne napísané. Od prvého kilometra sme išli naplno a vybudovali sme si náskok, ktorý sme už počas druhého dňa len kontrolovali. Všetko nám tu zafungovalo, ako sme chceli. Išli sme iné pneumatiky, ako Lukáš a dokázali sme z toho vyťažiť maximum. Máme cenné body a teraz sa už tešíme na ďalšiu súťaž."

ik8a3165.jpg

Lukáš Matěna, Mitsubishi Lancer Evo IX (KIT Racing) - 12.miesto absolútne, 2.miesto trieda 3
„Peter Gavlák išiel hneď od začiatku iný level, ako my. Dnes sme sa snažili ešte viac, ako včera, no stále to nestačilo. Mali sme výborné auto, no trochu sme sa trápili s pneumatikami Hankook, ktoré na tomto hrubšom asfalte nefungovali, ako by sme čakali. Hlavné však je, že sme v cieli, lebo ak by sme neustáli krízovku, tak sme tam byť nemuseli."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri