Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia

ŠKODA vyrobila 100 000 modelov Yeti

Thursday, 02. 06. 2011 - 16:57, Daniel Mandzi   

ŠKODA vyrobila 100 000 modelov Yeti

Automobilka ŠKODA dnes vyrobila stotisíce kompaktné SUV Yeti. Jubilejný model zišiel z montážnej linky v českom závode Kvasiny. Populárne a všestranné SUV pritom vyrába ŠKODA iba dva roky. Okrem závodu Kvasiny, výroba tiež prebieha od roku 2010 v indickom meste Aurangabad a ruskom meste Kaluga. Od svojho uvedenia na trh má Yeti veľkú popularitu.

„Yeti je pre značku ŠKODA veľkým úspechom," uviedol Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva pre oblasť výroby. „Skutočnosť, že sme už po dvoch rokoch prekročili hranicu 100 000 vyrobených vozidiel, to rozhodne zdôrazňuje. Yeti je jednou z najlepších ponúk na trhu so zreteľom na segment populárnych kompaktných SUV. Yeti hrá dôležitú úlohu v našej rastovej stratégii. Preto sme sa rozhodli, že tento model budeme vyrábať aj v Číne, a to už od začiatku roku 2013. S výrobou v Šanghaji dostane Yeti ďalší impulz a podstatným spôsobom prispeje k internacionalizácii ŠKODA."

akoda-yeti-v-roba.jpg

Od svojho uvedenia na trh v roku 2009 Yeti slávi veľké úspechy na trhoch a posilnil a rozšíril modelový rad automobilov ŠKODA rozsiahlym spôsobom. V prvých štyroch mesiacoch tohto roka len predaj Yetiho vzrástol o 34 percent. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o nárast na 22 100 vozidiel. V roku 2010 automobilka vydala zákazníkom 52 600 modelov Yeti. Vozidlo je k dispozícii s pohonom všetkých kolies 4x4  alebo s iba pohonom predných kolies. Okrem toho je Yeti k dispozícii aj v prevedení GreenLine, ktorá je šetrná k životnému prostrediu.

Ako zástupca segmentu populárnych kompaktných SUV, Yeti podáva dobré výkony v každej jazdnej situácii, teda aj v náročnejších terénoch. Vozidlo tiež ponúka maximálnu bezpečnosť pre svojich cestujúcich, vodiča i chodcov. To je dôvod, prečo Yeti získal päť hviezdičiek v európskom crash teste Euro NCAP.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri