Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

ŠKODA Slovakia Motorsport po testoch pred Azores Rallye

Friday, 09. 03. 2018 - 10:59, Public relations   

ŠKODA Slovakia Motorsport po testoch pred Azores Rallye

V uplynulých dňoch bola motoristická verejnosť informovaná o skutočnosti, že tým Styllex motorsport získal nového strategického partnera. Tým sa stala spoločnosť ŠKODA Auto Slovensko. A meno automobilky sa objavuje aj v novom názve tímu - ŠKODA Slovakia Motorsport. Jazdec Martin Koči toho roku neodštartuje s vozidlom ŠKODA Fabia R5 len v seriáli MSR, ale objaví sa aj na podujatiach, ktoré sú zaradené do seriálu U28, teda na väčšine súťaží ERC.

Úvodným podujatím bude Rallye Azores, ktorá sa pôjde už tradične na šotolinovom povrchu na konci marca.
Celý tím tak vstúpil do fázy záverečných príprav. Martin toho roku ešte nesedel za volantom špeciálu ŠKODA Fabia R5. Logickým krokom teda bolo zaradenie dvojdňového testu, ktorého cieľom bolo nielen nastavenie vozidla, ale po niekoľkomesačnej prestávke aj opätovné privyknutie na šotolinový povrch.

Tibor Szabosi;c30i0979-19.jpg

„Mojim posledným štartom s vozidlom R5 bola show na Slovakiaringu na konci minulej sezóny. Takže samozrejme som sa nemohol dočkať nielen tohoročných testovacích kilometrov, ale hlavne po dlhej dobe šotoliny", popísal svoje pocity Martin Koči.

Tím mal dlhodobo naplánovaný šotolinový test v Maďarsku. Nevyspytateľné rozmary počasia však vedeniu tímu pripravili neľahké chvíle. Silný mráz a najmä snehová prikrývka zrušili pripravovanú variantu.
Po intenzívnom hľadaní čo najvhodnejšej lokality padla voľba na nemeckú Lausitz Arena a test tak minulý víkend nakoniec prebehol.
Vozidlo ŠKODA Fabia R5 bolo už tradične pripravené tímom Keane motorsport.

3-91.jpg

Posádka Martin Koči - Filip Schovánek mala k dispozícii dvoch technikov, s ktorými mohla konzultovať svoje pocity a analyzovať zvolené nastavenie vozidla. Dvojdňový test bol zameraný na komplexné nastavenie pre azorskú súťaž. Medzi hlavné sledované technické oblasti patrili hlavne diferenciály a tlmiče.

O výsledkoch testu sa podelil jazdec Martin Koči: „S výsledkom som spokojný. Najazdili sme primeraný počet kilometrov a hlavne sme vyskúšali viaceré rozdielne varianty nastavení. Verím, že sme na Azory dobre pripravení. Navyše pred samotným závodom nás na ostrove čaká štandardný pre-event test, na ktorom chceme doladiť naše vozidlo aktuálnym klimatickým podmienkam a samozrejme miestnemu povrchu".

1-157.jpg

Spolujazdec Filip Schovánek Martina dopĺňa: „V každej jazde sme si merali aj dosiahnutý čas. Nemáme tak z jazdy len naše pocity. A to je dôležitá kombinácia pre naše finálne rozhodovanie. Navyše sme niekoľko dní po teste urobili komplexnú analýzu získaných poznatkov".

Na záver testu si posádka niekoľkokrát vyskúšala i simuláciu výmeny defektu v priebehu rýchlostnej skúšky.

Tibor Szabosi;c30i0959-19.jpg

V týchto dňoch prebieha záverečná príprava súťažného vozidla ŠKODA Fabia R5. Tím mechanikov, servisné a závodné vozidlá sa už túto nedeľu vydajú na dlhú cestu, ktorej cieľom bude centrum závodu v meste Ponta Delgada.

Filip Schovánek, ŠKODA Slovakia Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri