Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

SK DER Rally Team pripravený na štart pod Tatrami

Tuesday, 22. 05. 2018 - 17:18, Ľuboš Kašický   

SK DER Rally Team pripravený na štart pod Tatrami

Počas posledného májového víkendu sa pod hrdými Tatrami jazdí druhý podnik Majstrovstiev Slovenska v rely, 45.ročník Rallye Tatry 2018. SK DER Rally Team do súťaže nasadzuje dve súťažné posádky.

 

Tibor Szabosi;c30i4644asf.jpg

Tou prvou je Jozef Béreš mladší a Lukáš Šintal s vozidlom Mitsubishi Lancer Evo IX, štartujúci v triede 3. „Z Prešova sme sa vracali sklamaní, pretože také skoré odstúpenie sme nečakali," priznáva Ďodi Béreš. „Doma sme analyzovali, čo sa stalo a vyriešili problémy. Navyše sme ešte pracovali na nastavení auta a po skúšobných jazdách mám teraz z auta oveľa lepší pocit. Myslím si, že už som ho dostal „do ruky"."

Tibor Szabosi;c30i4338asf.jpg

Trieda 3 v ktorej Ďodi tento rok štartuje je tradične silno obsadená a štart bývalého majstra republiky ešte zvýšil úroveň šampionátu. Veď Béreš junior v Tatrách zvíťazil v rokoch 2008 a 2014. „Trate pod Tatrami dobre poznám a považujem ich za jedny z najkrajších, aké sa u nás jazdia. Škoda, že ich je každým rokom menej, ale chápem, aké je ťažké dnes organizovať rely súťaž. Každopádne sa už neviem dočkať štartu, pretože diváci bývajú na tatranskej rely vždy veľmi vďačí a dokážu oceniť našu jazdu. Ďakujem tímu, ktorý v príprave odviedol skvelú prácu a ja sa teraz pokúsim o pekný výsledok."

Tibor Szabosi;c30i5650asf.jpg

Druhú posádku tvorí Jozef Béreš st. spolu s Vojtechom Bačinským, ktorí s Mazdou 323 4WD štartujú v triede HK2. Aj Béreš starší patrí tiež k bývalým víťazom Rallye Tatry (1995) a súťaž mu už dávno prirástla k srdcu. „Vždy sa sem rád vraciam. Tak, ako vraví Ďodi, má to tu svoju atmosféru a nádherné trate," potvrdzuje aj Béreš starší.

Tibor Szabosi;asf-8638asf.jpg

„V Tatrách budem znova štartovať so svojim tradičným spolujazdcom, ktorý mi v Prešove chýbal. Na súťaž sme sa pripravili, ako sme najlepšie vedeli. Vylepšili sme program motora, pohrali sme sa s podvozkom a auto zjavne funguje lepšie. Ako som videl, tak tento rok sa pod Tatrami pôjde v opačnom smere, ako inokedy. Bude to však o to zaujímavejšie. Ja sa stále teším na každý štart, no na ten tatranský zvlášť. Len tajne dúfam, že mi v mojej triede pribudnú nejakí súperi, aby som nebojoval len sám so sebou," dodáva s humorom Jozef Béreš starší.

Tibor Szabosi;c30i4326asf.jpg

Podľa posledných správ od usporiadateľov sa na štart 45.ročníka prihlásilo cez sedemdesiat posádok z piatich krajín Európy. Súťaž sa jazdí na jednu etapu, ktorá má osem meraných úsekov (95 km). Už sa stalo tradíciou, že sa štartuje v piatok slávnostným štartom o osemnástej hodine na námestí v centre. Večer potom nasleduje divácky veľmi obľúbený „popradský okruh", ktorý začína večer o 21:41 hod. V sobotu je na programe zvyšných sedem meraných úsekov, ktoré sú rozdelené do dvoch sekcií. Víťaza by sme mali spoznať na cieľovej rampe o 16:30 hod.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri