Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sirotkin potvrdený vo Williamse

Tuesday, 16. 01. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Sirotkin potvrdený vo Williamse

Dnes tím Williams F1 definitívne uzavrel miestenky na novú sezónu. Vedľa Strolla usadne Sirotkin. Kubica potvrdený, ako náhradník.

 

Mesiace sa v Grove hral dolárový mariáš o miestenku do druhého kokpitu na novú sezónu F1. Najprv boli v hre štyria, potom sa už pomaly radoval Poliak, aby nakoniec pribudol piaty hráč s najväčším badžetom a ten sa smial najlepšie.

„Sergej nás zaujal svojim výkonom na testoch v Abu Dhabi," tvrdia vo Williamse, aby nemuseli s farbou von, že sa im najviac zapáčil najtučnejší kufrisko ruských peňazí. Verejné tajomstvo, že v tradičnom britskom tíme ide o peniaze vždy až na prvom mieste však všetci dobre vedia (a chápu to).

willow2.jpg

„Po intenzívnom hľadaní sme konečne mohli uzavrieť rozhodnutie o novom pilotovi pre nasledujúcu sezónu. Zhodnotili sme všetky možnosti a prínosy pre tím. Sme presvedčení, že Lance a Sergej sú tou najlepšou kombináciou a so vzrušením teraz očakávame ich najlepšie výsledky," tvrdí Claire Williams. „Napokon filozofiou nášho tímu bolo vždy nachádzať a dávať priestor mladým talentom. Sergej je toho príkladom."

wilow1.jpg

22-ročný Sergej Sirotkin je tak novým členom tímu Williams. Na Poliaka Roberta Kubicu ostala len sedačka náhradného a vývojového pilota. „S radosťou tiež môžem oznámiť, že k tímu sa pripája aj Robert Kubica, ako náš nový náhradný a vývojový pilot," pokračuje Claire. „Robert svojim prístupom a charakterom urobil na nás veľký dojem a je pre nás cťou, že ho môžeme privítať v tíme a pokračovať v našom vzťahu."

willow4.jpg

Kubica je slušný chlapec a tiež nešetril oficiálnymi chválospevmi. Veď napokon, čo ak motyka vystrelí a on dostane nakoniec šancu? „Radujem sa z možnosti pripojiť sa k tímu Williams, ako náhradný a vývojový pilot. Cítim sa v najlepšej fyzickej kondícii v akej som kedy bol. Nebolo to ľahké. Tímu Williams ďakujem za šancu a vieru vo mňa. Už teraz sa teším na prácu s novým autom FW41 a verím, že budem nápomocný pri jeho vývoji. Mojim konečným cieľom je však stále návrat na trate grand prix a verím, že toto je ten správny krok v mojom napredovaní," vraví Kubica.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri