Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Shell sa postaral o štvrtinové zlepšenie tohtoročného výkonu tímu Scuderia Ferrari

Thursday, 03. 12. 2015 - 18:01, Public relations   

Shell sa postaral o štvrtinové zlepšenie tohtoročného výkonu tímu Scuderia Ferrari

Vďaka piatim novým zmesiam pretekárskeho paliva Shell V-Power a motorovému oleju Shell Helix Ultra dosiahol tím Scuderia Ferrari výrazné výkonnostné zlepšenie v tohtoročnom seriáli formuly 1.

Ide pritom takmer o pol sekundy na odjazdené kolo, čo v prepočte znamená priemerne 30 sekúnd pri celkovej dĺžke pretekov.

Martin Trenkler;02sat-i8z9240.jpg

Technické partnerstvo Scuderie Ferrari a spoločnosti Shell patrí k doteraz najúspešnejšej spolupráci značiek v histórii motoristického športu a formuly 1. Pretekárske palivo Shell V-Power a motorový olej Shell Helix Ultra s technológiou Shell PurePlus v roku 2015 prispeli k výraznému 25 % zvýšeniu výkonu pohonných jednotiek SF15-T používaných tímom Scuderia Ferrari. V rámci neúnavnej stratégie zdokonaľovania vývoja predstavuje päť nových palivových zmesí jeden z najvýraznejších výkonnostných skokov v doterajšej histórii technického partnerstva Shell a Ferrari.

Motorový olej Shell Helix Ultra s technológiou PurePlus vyrábaný zo zemného plynu sa postaral o to, aby motor V6 turbo od Ferrari patril medzi najspoľahlivejšie motory celého štartovacieho poľa v uplynulej sezóne. Celkom 14 pódiových umiestnení, tri víťazstvá a druhé miesto v aktuálnom ročníku seriálu formuly 1 v Pohári konštruktérov len dokazuje nezastaviteľný vývoj a obrovský výkon motorov Ferrari poháňaných palivom Shell.

Martin Trenkler;02sat-i8z0041.jpg

"Našim cieľom v roku 2015 bolo prísť s novou stratégiou a neustálym zdokonaľovaním vývoja pretekárskeho paliva Shell V-Power. Zužitkovali sme skúsenosti z predošlej sezóny, kedy nastúpili inovatívne hybridné technológie, a premietli ich do piatich výkonných palivových zmesí v priebehu pretekárskej sezóny. Úzka spolupráca s tímom v Maranelle nám umožnila ešte lepšiu integráciu vývojových plánov a optimalizáciu výkonu súčasného motora, čo sa ukázalo vo víťaznom ťažení celého tímu. Teraz nás čaká opäť tvrdá práca pred začiatkom novej sezóny 2016," povedal Guy Lovett, manažér spoločnosti Shell pre inovácie v motoršporte.

„Rok 2015 znamenal pre Scuderiu Ferrari obrovský nárast výkonnosti oproti minulému roku. Kombinácia pretekárskeho paliva Shell V-Power a motorových olejov Shell Helix Ultra s technológiou Shell PurePlus viedla k lepším výsledkom priamo na trati, zvýšeniu výkonu v konských silách, ale aj spoľahlivosti. Naše partnerstvo nebolo nikdy silnejšie. Veríme, že nasledujúcich päť rokov spolupráce prinesie množstvo ďalších prvenstiev," doplnil James Allison, technický riaditeľ Scuderia Ferrari.

Martin Trenkler;01fri-99o0500.jpg

Technická spolupráca Shell so Scuderia Ferrari Jedno z najúspešnejších technických partnerstiev v histórii formuly 1 je spolupráca medzi Shell a Scuderia Ferrari. Počas spolupráce sa Shell zúčastnil viac ako polovice všetkých pretekov formuly 1 a vyhral 12 titulov medzi jazdcami a 10 titulov v hodnotení tímov.

Tento silný historický základ predstavuje oporu pre jednu z najperspektívnejších spoluprác v súčasnom motoršporte. Enzo Ferrari a Shell začali spolupracovať ešte na začiatku tridsiatych rokov. Shell sa stal prvým technickým partnerom pre Scuderia Ferrari a pomohol tomuto tímu k ich prvému víťazstvu vo formule 1 s Ferrari 375 F1 v Silverstone v roku 1951.

Martin Trenkler;01fri-99o0690.jpg

Technická spolupráca medzi Shell a Scuderia Ferrari ponúka príležitosť testovať bezolovnatú technológiu Shell VPower Nitro+ v extrémnych podmienkach. To poskytuje spoločnosti Shell možnosť overiť si, ktoré zložky v palive prinášajú najväčšiu silu a výkon. Shell ročne poskytuje viac ako 50 ľudí, ktorí strávia viac ako 21 000 hodín výskumom na dosiahnutie tých najlepších výsledkov pre Scuderia Ferrari. Tieto technológie potom môžu preniesť z pretekárskych dráh na cesty.

Palivá Shell V-Power Nitro+ Palivá Shell V-Power Nitro+ predstavujú najnovšiu generáciu výkonných palív spoločnosti Shell. Výkonné benzínové palivá (Shell V-Power Nitro+ a Shell V-Power Nitro+ Racing) a nadštandardná motorová nafta (Shell V-Power Nitro+ Diesel) zvyšujú výkon a okamžite pôsobia v motore. Viac informácii o technickom partnerstve v automobilovom športe medzi značkami Shell a Ferrari nájdete na www.shell.com/motorsport.

Martin Trenkler;01fri-9633.jpg

Shell Lubricants Termín "Shell Lubricants" sa vzťahuje na spoločnosti Skupiny Shell, ktoré sa zaoberajú činnosťou spojenou s výskumom, vývojom, výrobou a distribúciou olejov a mazív. Shell dodáva širokú škálu olejov a mazív určených pre celý rad aplikácií v rôznych odvetviach. Patrí medzi ne napríklad segment osobných automobilov, nákladná doprava, ťažobný priemysel, energetika a všeobecné strojárstvo. Portfólio olejov a mazív Shell zahŕňa značky Pennzoil, Quaker State, Shell Helix, Shell Rotella, Shell Tellus a Shell Rimula.

Zabezpečujeme tiež technickú a obchodnú podporu zákazníkom. Ponúkame služby súvisiace s našim sortimentom olejov a mazív. Patrí medzi ne: Shell LubeMatch - on-line aplikácia pre vyhľadávanie odporúčaného maziva, Shell LubeAdvisor - pomáha zákazníkom zvoliť správny produkt za pomoci vyškoleného technického personálu, Shell LubeAnalyst - systém laboratórnych analýz, ktorý umožňuje zákazníkom sledovať stav ich zariadenia a použitého produktu, pomáha šetriť náklady na údržbu, predchádzať neplánovaným odstávkam a tým zvyšovať efektivitu podnikania.

Martin Trenkler;02sat-i8z9332.jpg

Špičková technológia Shell poskytuje pridanú hodnotu našim zákazníkom. Inovácia, správna aplikácia produktov a technická spolupráca sú základom činnosti Shell Lubricants. Využívame naše popredné výskumné centrá olejov a mazív v Číne, Nemecku, Japonsku (v spoločnom podniku so Showa Shell) a USA. Výrazne investujeme do technológií a úzko spolupracujeme s našimi zákazníkmi na vývoji inovatívnych mazív. Disponujeme viac než 150 patentmi v oblasti olejov a mazív, základových olejov a plastických mazív; výskumu a vývoju olejov a mazív sa venuje viac než 200 vedcov a dedikovaných inžinierov.
SHELL Slovakia, s. r. o. Einsteinova 23 851 01 Bratislava http://www.shell.sk

SHELL Slovakia Spoločnosť SHELL Slovakia, s.r.o. reprezentuje v Slovenskej republike záujmy materskej spoločnosti Royal Dutch Shell plc. Prevádzkuje rozsiahlu sieť čerpacích staníc po celom území Slovenska a ponúka medzinárodné palivové karty euroShell. Divízia Shell Aviation dodáva letecké palivo pre medzinárodné letisko v Bratislave a prostredníctvom divízie Shell Energy Europe zabezpečuje dodávky zemného plynu širokému spektru zákazníkov z oblasti priemyslu a služieb. Viac informácií ponúka www.shell.sk.

Martin Trenkler;03sun-i8z1301.jpg

Royal Dutch Shell plc Spoločnosť Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglicku a vo Walese. Centrálu má v Haagu a jej akcie sú kótované na burzách v Londýne, Amsterdame a New Yorku. Spoločnosť Shell pôsobí vo vyše 70 krajinách sveta v oblasti prieskumu a ťažby ropy a zemného plynu, výroby a marketingu kvapalného zemného plynu a skvapalňovania zemného plynu, ďalej v oblasti výroby, marketingu a prepravy ropných produktov a chemikálií a v oblasti projektov, ktoré sa zaoberajú obnoviteľnými zdrojmi energie. Viac informácií nájdete na www.shell.com.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri