Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sebastien Ogier začne tento týždeň testovať s potencionálnymi tímami pre sezónu 2017

Monday, 21. 11. 2016 - 22:01, Alexandra Talajová   

Sebastien Ogier začne tento týždeň testovať s potencionálnymi tímami pre sezónu 2017

Štvornásobný majster WRC (2013, 2014, 2015 a 2016) uprednostní po Rally Australia návrat do Európy pred oficiálnym zakončením sezóny. Po návrate sa posnaží venovať plánovaniu budúcej sezóny po nečakanom odstúpení Volkswagenu.

Ogier popiera, že by testom porušil zmluvný zákaz Volkswagenu o testovaní áut konkurenčných tímov. "Dúfam, že je to dohodnuté. Máme džentlmenskú dohodu, že môžem autá testovať v prospech mojej budúcnosti. Dúfam, že keď sa vrátim, tak ihneď začnem na tom pracovať, pretože do podujatia v Monte Carlo zostáva už len pár týždňov."

Copyright manufacturer;vw-20161120-8419.jpg

"Nie je tajomstvom, že som komunikoval s niekoľkými tímami, ďalším krokom je, pracovať s nimi o niečo vážnejše a potom sa uvidí, čo by bolo v budúcnosti najlepšie. Taktiež musím vyskúšať aj autá, pretože je veľmi dôležité vedieť, do čoho idem."

Ogier priznal, že jeho situácia nie je ideálna. "Želám si, aby som sa rozhodol čo najskôr a aby sme rýchlo mohli začať pracovať s novým tímom. Už teraz je však neskoro začať s prípravou na Rallye Monte Carlo. Je viac možností, ktoré by mohli fungovať, ale situácia, v ktorej sa práve nachádzam, nie je veľmi príjemná. Ale aspoň mám na výber."

Copyright manufacturer;vw-20161119-8302.jpg

Zatiaľ čo Ogier svoje pocity nedáva veľmi najavo, jeho kolega Mikkelsen priznal, že telefonát od Svena Smeetsa ho veľmi zaskočil. "Počuli sme rôzne klebety, ale tie nikto nebral vážne. Toto bol naozajstný šok. Všetci chceme mať najlepšie výsledky a ukončiť to vo veľkom štýle. Je veľmi emocionálne sledovať pohľady mechanikov. Je smutné vidieť ako sa to všetko končí. V tomto týme sme spolu dosiahli všetci veľa úspechov. Je cítiť, že si všetci uvedomujeme blížiaci sa koniec."

Mikkelsen dodal, že novinári ovplyvnili jeho prípravu, ale napriek tomu sa cíti byť pripravený na budúcu sezónu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri