Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sébastien Loeb: Mikko má za sebou perfektnú rally

Sunday, 19. 02. 2012 - 10:25, Katarína Ďurecová   

Sébastien Loeb: Mikko má za sebou perfektnú rally

Sébastien Loeb skončil vo Švédsku na jeho pomery nie príliš dobrom šiestom mieste a bol to jeho tímový kolega Mikko Hirvonen, kto pre Citroen na Rally Sweden vybojoval pódium. Z Loebových (bývalých) tímových kolegov dokázali vo Švédsku Loeba zdolať okrem Hirvonena iba dvaja - Colin McRae v roku 2003 a Sébastien Ogier v minuloročnej sezóne.

„Mikko má za sebou perfektnú rally. Je to on, kto na tejto rally vybojoval všetky pocty pre Citroen", skláňa poklonu svojmu tímovému kolegovi, ktorý však zo svojim výsledkom zase až tak spokojný nebol (viac sa dočítate v tomto článku), Sébastien Loeb a pokračuje: „Tento výsledok demonštruje kvalitu oboch jazdcov Citroenu a taktiež DS3 WRC a schopnosť sa na toto auto adaptovať - pokiaľ o tom a o nás niekedy niekto pochyboval."

Vladislav Maschl;dsc-1288-1.jpg

Loeb okrem toho zhodnotil i celú švédsku rally, ktorá nepatrí práve medzi jeho obľúbené podujatia: „Len veľmi občasne som v minulosti jazdil na tratiach tak nepríjemných, ako boli tieto. Očividne, všetko je veľmi šmykľavé a taktiež sú tu všade na trati kamene, takže je ťažké na to zatlačiť bez toho, aby sa človek vyhol veľkému riziku", poznamenal Sébastien Loeb.

Osemnásobný majster sveta si aspoň čiastočne napravil chuť na záverečnej Power Stage, ktorú vyhral a získal teda na nej tri bonusové body, ktoré sa mu v záverečnom súčte bodov môžu hodiť: „Na Power Stage som bol dobre motivovaný. Bol som vo svojom „útočnom režime" a dokázal som to. Musel som ale počas druhých prejazdov šetriť svoje pneumatiky a myslím, že sme potom mali pneumatiky lepšie ako tí, ktorí počas druhých prejazdov ešte bojovali o výsledok", hovorí Sébastien Loeb a na záver dodáva: „Nemôžem byť spokojný s výsledkom, ale dokázali sme aspoň to hlavné, čím bolo získať čo najväčší počet bodov vzhľadom na okolnosti."

Vladislav Maschl;dsc-0671-1.jpg

Aj po nie príliš vydarenej Rally Sweden je Sébastien Loeb stále na čele hodnotenia jazdcov. Na svojom konte má po dvoch podujatiach 39 bodov a druhý Mikko Hirvonen naňho stráca bodov sedem.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri