Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sauber bude jazdiť s motormi Honda!

Sunday, 30. 04. 2017 - 11:39, Ľuboš Kašický   

Sauber bude jazdiť s motormi Honda!

Prekvapivú správa prišla z paddocku F1 tesne pred štartom GP Ruska. Švajčiarsky tím oznámil, že od nasledujúcej sezóny bude používať motory Honda.


V McLarene sú už zúfalí, že Japonci sa s novými komplexnými pohonnými jednotkami nevedia skamarátiť ani po dvoch rokoch a dokonca im prizvali na pomoc viacerých skúsených špecialistov na pohonné jednotky F1. Sympatická na celej veci je ich húževnatosť a odhodlanie dokázať to!

Za daných okolností je preto od tímu Sauber trochu odvážnym krokom prestúpiť práve na motory Honda. „Je to pre nás veľká česť," tvrdí slušne vychovaná Monisha Kaltenbornová. „Je to nový míľnik na našej ceste a očakávame ho so vzrušením. Na spoluprácu s Hondou sa veľmi tešíme."

sau01.jpg

No len aby toho vzrušenia v Sauberi nebolo až príliš. Vo Wokingu o tom už niečo vedia. Každopádne je to logický krok. Sauber asi dostal lepšiu ponuku, než má nateraz od Ferrari a Honda zasa potrebuje zákaznícky motor, aby sa jej aspoň čiastočne vrátili obrovské náklady. A viac motorov znamená tiež viac informácií a iný uhol pohľadu. Ak dokázali vo Ferrari zmazať náskok Mercedesu, prečo by sa to nemohlo podariť Honde, ktorá už v histórii dokázala dominovať v F1.

sau02.jpg

„Okrem McLarenu, s ktorým už spolupracujeme od roku 2015, budeme dodávať motory v nasledujúcej sezóne aj tímu Sauber. Je to nová výzva a verím, že prospech budú mať obidve strany," vyjadril sa za Hondu tlačový šéf Katsuhide Moriyama. Tak si teda počkajme, ako to dopadne. Kuriózne bude, ak Alonso stratí trpezlivosť a odíde k Renaultu, no a Honda práve vtedy začne voziť víťazstva. To si Španiel zasa bude trhať vlasy.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri